Endelig kunne han holde sit releaseparty! Det skulle have været i marts, men af omstændigheder, som vi alle kender, blev både dette og alt muligt andet aflyst. Men fredag 10. juli kunne Erik Ove Andersen, bedst kendt som Krølle Erik, endelig fyre den af sammen med musikalske venner. Det foregik i Kulturhuset Pilegården i Brønshøj, hvor en lang række venner, bekendte og andre fans var mødt op til den festlige lejlighed om eftermiddagen. Anledningen var genudgivelse af sangen ”Lulu”, som Kim Larsen skrev til Erik for godt 30 år siden. Her fik vi så dagens første veloplagte koncert, hvor Krølle Erik flankeret af Jørgen Lang på mundharpe og Peter Brander på elguitar samt flere andre til fulde beviste, at hans stemme er i topform.

Han sang bare fantastisk, ganske enkelt. Så at sige ’on top of his voice’. Og spillede sin guitar med en kvæstet tommelfinger, men blev jo bakket så flot op af et helt hold af sine musikervenner på diverse instrumenter. Krølle Erik fejrede genudgivelsen af sangen Lulu, som Kim Larsen skrev til ham for godt 30 år siden, og fra første sekund vældede eller snarere væltede gedigen blues ud fra scenen. Erik mindedes både Kim Larsen og historien bag den musikgave, han fik, og han ærede selvfølgelig sin blueslæremester, Troels Jensen, som desværre forleden forlod denne verden, og han fortalte om hans vidunderlige humor.

F.eks. mente Troels Jensen, at det sværeste ved at spille blues er at holde humøret nede! Han var elsket og respekteret som en stor bluesmand igennem årtier, og han var i høj grad afgørende for udbredelsen af bluesmusikken herhjemme og har inspireret mange. En af dem, der tog bluesen til sig, var netop Erik Ove Andersen aka Krølle, der i fredags eftermiddag – og også ved en aftenkoncert i salen ovenpå – viste sit store talent og sang en række fede bluesklassikere sammen med Krølle Eriks Blues Band. Krølle begyndte at spille guitar som stor dreng og var en del af miljøet omkring de mange folkemusikklubber, som dengang fra sidst i tresserne tiltrak alle de unge talenter. Han har masser af historier fra sit lange liv med musikken og dens ups & downs.

Mange fik en professionel musikerkarriere med større eller mindre succes, også Krølle, som han blev kaldt lige fra starten. Navnet fik han af musikeren og gøgleren Herman Brüsch, som han mødte på det legendariske spillested I Mikroskopet. Men Erik uddannede sig også til murer, et fag som han stadig bestrider, når han ikke spiller. Krølles liv har givet anledning til masser af blues på den hårde måde, men han har en ukuelighed og kærlighed til musik, som man kun kan holde af og beundre. Dén kan du være med til at opleve d. 12. september, når han i Kulturhuset Kilden i Brøndby fejrer sine 50 år som musiker!

”Lulu” udkom på albummet ”Ej Blot Til Blues” i 1991, der så sent som i 2015 blev udsendt igen på Easy Street Records i Seattle, USA. Lulu er nu genindspillet i en helt ny version i Peter Branders Media Sound Studio på Amager. Fire andre udgivelser er ligesom Lulu udgivet på Spotify og andre streamingtjenester af selskabet Himalaya Sound. På Youtube kan du se ”Money” som soundtrack til en video. Desuden er Eriks bidrag til Greenpeace-støttealbummet Himlen Græder (fra 1983), genudgivet efter aftale med Greenpeace.