Endelig bliver det til noget – som det altså ser ud nu! Erik Ove Andersen spiller sin store 50 års jubilæumskoncert fredag 30.oktober. For et par måneder siden skrev jeg her på siden om Krølle Erik og hans lange liv med bluesmusikken og om hans releaseparty og glimrende koncert i Kulturhuset Pilegården. Herefter var det meningen, at han skulle holde en regulær 50 års jubilæumskoncert på Kulturhuset Kilden i Brøndbyøster i september, men den blev uheldigvis corona-aflyst.

Det skulle være ganske vist, at hans koncert med en lang række gode og dygtige musikervenner omsider kan finde sted under regulerede og ansvarsfulde coronaforhold, fordi der er så god plads i Amager Bio til de nødvendige stole med passende mellemrum, Så nu er det bare om at få fat i en billet til denne ganske usædvanlige begivenhed, hvor Krølle Erik markerer, at han i hele 50 år har været bluessanger og guitarist på alverdens danske scener og en smule i udlandet. Og han har hele vejen igennem arbejdet med musik på andre måder, bl.a. som booker, initiativtager og en hel masse andet i bl.a. det gamle I Mikroskopet og Huset i Magstræde. Samtidig har han det meste af tiden også passet sin murerforretning.

Krølle Erik kan i høj grad godt levere varen med en stærk sangstemme og udstråling accentueret af hans ”trade mark” – det store, krøllede hår. Han begyndte at spille guitar som stor dreng og var en del af miljøet omkring de mange folkemusikklubber, der fra sidst i tresserne tiltrak alle de unge talenter. Han har masser af historier fra sit lange liv med musikken og dens ups & downs, som han ikke er bleg for at berette om. Krølles liv har givet anledning til masser af blues på den hårde måde, men han har en ukuelighed og kærlighed til musik, som man kun kan holde af og beundre. Med på scenen kommer et væld af navne: Paul Banks, Jørgen Lang, Jason Luke, Leonard Petersen, Børge Biceps, Kim Skovbye, Peter Littauer, Peter Brander, Hans Knudsen, Kaspar Lindhardt, Jan Overgaard, Liv Skotte, Peter Klitgaard, Peter Andersen, Bent Malinovsky og Frederik Ladhøj.

Der skulle nok være fyret op til en festlig og fyrig aften i Amager Bio fra kl. 20. Sikket show og hvilken musikalsk rejse, Krølle Erik vil fortælle om i ord og især musik. Billetter købes på Ticketmaster.

https://www.ticketmaster.dk/event/489349?language=da-dk