Før corona-perioden var det igen ved at blive populært med fællessang i kor rundt omkring. I Aarhus var der fælles sangaftener på Dokk1 og i Musikhuset, foruden rundt omkring i forstæderne.

Så blev det sat på pause, men under coronaen blev det jo populært at synge sammen-hver for sig på diverse tv-kanaler. Og nu kan vi jo igen mødes i forskellige fora og synge sammen under mere eller mindre organiserede korsamlinger.

Men skulle man få lidt større interesse for korsang enten som aktiv eller blot lyttende, så er der faktisk flere muligheder. I Wien afholdes således den årlige SCL (Summa Cum Laude) Festival i fra 2. til 6. juli, hvor både kor, bands og orkestre deltager. Der bliver spillet en del klassisk musik, mens de deltagende kor har mulighed for at synge de mere folkelige sange.

Det samme gælder under efterårets Misatango Festival 16.- 20. november ligeledes i Wien. Under begge festivaler vil den argentinske musiker og dirigent Saul Zaks deltage og er kunstnerisk leder for de to arrangementer.

Saul Zaks siger til rootszone.dk: ”Det er mit håb, at mange danske korister og sangere får lyst til at deltage enten som sangere eller gæster ved festivalerne”.

Det er da værd at overveje for de mange danske kor og korsangere rundt omkring i landet.

Saul Zaks