Himmerland

Denne lørdag aften byder på mindst to folkemusikarrangementer i hovedstaden – sandsynligvis flere. Metronomen byder på Himmerland, Huset på Habadekuk og masser af folkjam bagefter.

I Metronomen på Godthåbsvej står Himmerlands fem musikere på scenen kl. 20 med deres meget personlige, danske musik, som de har spillet sammen i snart et par år, hvor de har turneret en hel del i udlandet.

Alle sammen har masser af erfaring fra diverse andre bands og er især for de tre danske medlemmers vedkommende veletablerede, højt respekterede og kendt i utallige musik- og andre folk-sammenhænge. Himmerland er Ditte Fromseier Hockings på violin, Eskil Romme på saxofon, Morten Alfred Høirup på guitar og vokal, ghaneseren Ayi Solomon på slagtøj og Andrzej Krejmin fra Polen er med på elektrisk basguitar –  og de er tilsammen en eksplosiv og spændende cocktail, som nok kan sætte fut i det lidt ellers lidt for pæne, kommunale Metronomen.

Det er Copenhagen Folk Club, der står for arrangementet, og der er mange gange før skabt stor stemning herude på Godthåbsvej.

Habadekuk Fotos: Per Dyrholm

For det er musikken, der tæller.

Ligeledes i aften kl. 20, men i Huset på 1. sal, er der launchparty for et nyt, positivt tiltag, nemlig KBH Folk Jam. Der bydes på 100 gratis flaskeøl og surprise-DJ. Powerfolkbandet Habadekuk spiller koncert og er bagefter værter for den folkemusikjam, der lægges op til, og som fremover skal finde sted den anden onsdag i hver måned med rigtig start  13. marts.

De musikalske rammer er spillemandsmusik i bred forstand. Det vil sige jamvenlig, vestlig folkemusik – men med plads til indslag fra alverdens musikkulturer. Sange, soli og musikalsk blær er også velkomment, forlyder det fra Rasmus Fribo, der også nævner ordet vanvidsviolin! Han spiller med i netop Habadekuk, men på sax.

Mange fyldte arrangementer i Studenterhuset og på Operaen på Christiania har vist, at ”den danske spillemandstradition er for opadgående på hipness-barometret i hovedstaden”, skriver han også.

Alle spillelystne spillemænd er velkomne med instrument. Velkomsten gælder jo nok også publikum, entré 30 kroner.