Hele programmet er på plads til årets Strib Vinterfestival 7-10. februar. Torsdag aften åbner festivalen med Solsort i Strib Kirke, og fra fredag går det løs i de to haller.

Toby Beard

I Hal 1 kan man nyde kvartetten Na Leanai med sange og musik med rod i deres fødeø Irland. De bliver fulgt af Pernille Rosendahl, som udsendte sit første soloalbum for knap tre år siden, nogle år efter at hun blev kåret som årets danske sangerinde. Grønlandske Nive Nielsen & The Deer Children slutter aftenen af med sin egen blanding af folk/indie/americana.

I Hal 2 åbner Søren Krogh med band aftenens program. Uden tvivl med muntre historier med ironi og nordjysk humor og mon ikke også med nogle numre fra sidste års udgivelse Globus? Han følges af canadiske Madison Violet, der måske kan kaldes årets hovednavn. Man kan i hvert fald glæde sig til duoens lækre harmonier i deres egen city-folkgenre, der har vundet mange fans i deres hjemland, samt i tyskland, hvor de er på turné mindst en gang om året..

Natasja Lee Dickinson

Duoen udgav deres første cd i 2004, og det er blevet til otte udgivelser indtil videre. Madison Violet, som begyndte under navnet Mad Violet, har ni gange været nomineret til diverse priser i hjemlandet, og tre af gangene er det blevet til awards. Laura Mo slutter aftenen af med sin energiske folkrock, som nok skal få publikum op ad stolene, når hun med banjo og stortromme giver den gas med vokalen.

Lørdag eftermiddag er det ungdommen, som styrer festen i Hal 1 kl. 13.00, hvor Trias og Floating Sofa Quartet præsenterer traditionel og utraditionel dansk folk. Inden da har der i Hal 2 været frokostjazz med Godsejernes Jazzband. Støjberg/Rauff åbner aftenens program i Hal 1, og de afløses af Lis Sørensen Band og The Shackleton Trio med sangerinden og violinisten Georgia Shackleton som omdrejningspunkt.

Laura Mo

Katinka og band åbner lørdagen i Hal 2. Det er kun to år siden, hun udsendte sit første album ”Vi er ikke kønne nok til at danse”, og sidste år kom efterfølgeren Vokseværk. Bandet har tidligere optrådt på både Roskilde- og Smuk Festival. Duoen Sko & Torp er næste band på scenen. De spillede sammen fra 1989-1997, og efter en pause genoptog de deres musikalske samarbejde i 2004.

Aftenen afsluttes med den energiske australske sangerinde Toby Beard med Band, der præsenterer folk, rock, soul og blues, indimellem i et hæsblæsende tempo. Søndag eftermiddag slutter festivalen med to store navne, nemlig færøske Teitur og Signe Svendsen med band.

Louise Støjberg & Martin Rauff

Undervejs, både før, under og efter de nævnte koncerter, går det løs på cafescenen, som i år har fået ny programansvarlig. Det er den unge sønderjyde Mette Brun Christensen, som har stået for de spændende navne, som præsenteres her. Bl.a. kommer modtageren af Årets Helge sidste år, Natasja Lee Dickinson, sanger og sangskriver Jesper Gloor, Downtown Dynt, Katrine Schmidt og mange flere. Programmet kan ses på nedenstående link.

Det er stadig muligt at købe billetter. Enten til de enkelte koncerter, eller der kan med fordel købes partoutarmbånd, så man kan skifte mellem de to sale.

http://www.strib-vinterfestival.dk/