esbenDer var pyntet op med røde duge, blomstrende julestjerner, små røde lygter med fyrfadslys i og troldenisser på bordene i det lille spillested, hvor navnet Wintercoat passede perfekt denne anden søndag i advent.

For udenfor regnede, blæste og ruskede det, så man skulle holde på hat og briller. Netop dette var titlen på Esben Langknivs første nummer fra albummet af samme navn ”Hat Og Briller”, som det hele kunne risikere at ende med. For der var jo velsmagende nybrygget Yuleøl på hanerne i det lille bryggeri, der var blandt de nominerede som årets spillested ved det netop afholdte DMA Folk.

Dagens koncert var ikke en helt almindelig en af slagsen, men en velgørenhedskoncert til fordel for Frelsens Hær. Derfor spillede de fire musikere Esben Langkniv, Emir Bosnjak, Henrik Skriver og Louise Ring Vangsgaard gratis. Entreen og overskuddet fra salget i baren foruden salg af lækre kager, som var bagt til lejligheden, blev på 5.300 kr., der nu kan hjælpe Frelsens Hær med at hjælpe andre.

Esben Langkniv

Esben Langkniv

Det blev både en hyggelig og munter koncert under afslappede forhold, med et meget veloplagt band, også kaldet Esben Langknivs ”Rakkerpak”, der sørgede for at akkompagnere til ”Langknivs lumre lyrik”, som troubadouren selv udtrykte nogle af teksterne i sin sangskrivning. Men han kan også skrive gode fortællinger som eksempelvis sangene og melodierne fra ”I Myrens Tegn” og både muntre og lidt alvorlige julesange og eftertænksomme vemodige viser som ”Tårernes Ø” foruden de folkelige viser på det nævnte Hat og Briller-album.

Både Esben Langkniv og hans tre musikere spillede med hjerte og sjæl, så julestemningen hurtigt indfandt sig, og det var et tilfreds publikum, der kunne gå ud i den mørke og stormfulde aften en oplevelse rigere.

https://www.youtube.com/watch?v=rpC-k9CiiDA

http://www.langkniv.dk/