I de nærmeste par dage er den walisiske sangerinde og pianist Judith Owen igen i Danmark. Hun giver to intimkoncerter – torsdag d. 11. i Kvarterhuset i Jemtelandsgade (arrangør Amager Jazz), som hun har gjort før, og i Toldkammeret i Helsingør d. 12. oktober.

Med sig har hun sine to dygtige musikere: Percussionist Pedro Segundo og bassist Harry Shearer. Ham er Judith Owen gift med, men derudover er han ligesom Segundo exceptionel på sit instrument. Shearer er manden bag adskillige The Simpsons-stemmer.

Men det er jo Owens meget smukke, organiske stemme, som er i fokus, og den kan man roligt tage i enten Kvarterhuset eller Toldkammeret for at lytte til. Hun har, siden hun var her sidst, modtaget masser af ros for sit seneste album ”RedisCOVERed”, hvor hun, som titlen antyder, har kastet sig over andre musikeres kendte numre. Det har skabt pænt med opmærksomhed bl.a. i USA, hvor hun bor.

Det er numre som f.eks. Ed Sheerans ”Shape Of You”, ”Blackbird”, ”Summer Nights” fra Grease og to numre af Joni Mitchell. 12 i alt, som hun har sat sit meget personlige præg på og gjort til sine egne. Det har heller ikke skadet hendes status, at hun sidste år spillede support på en lang række Bryan Ferry-koncerter i USA og UK.

Hun har udgivet 12 albums med egne numre, men hun har også altid holdt af at fortolke andres. Men kun nogle, der virkelig betyder noget for hende. Så det er absolut personlige versioner, man kan forvente sig at høre, når Owen og de to musikere spiller de to danske koncerter. De spillede dem for kort tid siden på Ronnie Scotts i London og fik en flot anmeldelse.

Judith Owen er ikke lige til at sætte i bås. Stemmen er stærk, blød og blid, fyldig, engagerende og insisterende, ledsaget at hendes topkompetente klaverspil – suppleret fremragende af bas og percussion. Og hun sørger for, at publikums opmærksomhed og medleven er en vigtig del af showet. Det forlyder, at hendes mand med de mange stemmer måske indgår i en duet eller to.