2.-5. juli 2020 kan Skagen-festivalen fejre 50 års jubilæum. Og det sker med manér, når man ser på den del af programmet, som allerede er blevet offentliggjort. Formand for festivalen, Lis Jensen, ser frem til jubilæumskoncerterne 2020, hvor man bl.a. kan opleve Folkeklubben, Lars Lilholt Band, Søren Huss (Øverste foto), The Dublin Legends, Mikael Wiehe, Stig & Vennerne, Carl Emil, Rikke Thomsen, Toby Beard og Signe Svendsen. Men mange flere navne kommer i spil i de kommende uger og måneder.

Rikke Thomsen

Men til den officielle åbningskoncert torsdag aften i Skagen Kultur- og Fritidscenter er der planlagt en særlig og stor jubilæumskoncert. Lis Jensen fortæller:

”Når vi rammer et skarpt hjørne er det en god anledning til at fejre begivenheden. Men at komme en tur ned ad Memory Lane er også vigtigt. Vi har derfor spurgt Klaus og Knud-Erik Thrane, om de kunne tænke sig at sammensætte en jubilæumskoncert med fokus på festivalens 50-års jubilæum”.

De to er brødre, der er født og opvokset i Skagen, har altid været aktive inden for musik. De har samlet 18 kunstnere, der også alle enten er født og opvokset eller på anden måde har en forbindelse til Skagen og festivalen. Det bliver en historisk koncert med cremen af Skagens musikere. Hele byens musikhistorie igennem festivalens levetid bliver genoplivet med de autentiske musikere, som stadig er aktive.

Følgende musiker har meldt deres ankomst: Chris Andersen, Flemming Fiol, Jan Michael Rasmussen, Jesper Gajhede, Jimmi Guldbæk, John Becker, Kaj Pedersen, Knud-Erik Thrane, Klaus Thrane, Klitkoret, Mads Toghøj, Marianne Mortensen, Martin Lykke, Mette Sønderholm, Michael Münster, Mikael Gajhede, Poul Ewald og Stine Flyvholm. Skagen Festival starter billetsalget den 1. søndag i advent, og inden det går løs, kan musikprogrammet ses på festivalens hjemmeside.

http://skagenfestival.dk/

Toby Beard