Skagen Kirke

Skagen Kirke

It’s good to see you, er mottoet for Skagen Festivalen, og det er kun at sige tak i lige måde.

Skagen Festivalen er i fuld gang med afviklingen af den 44. festival og for rootszones udsendte begyndte festivalens lange række af spændende koncerter i Skagen Kirke. Her gav Jensen & Bugge en flot koncert med traditionel folkemusik fra mange forskellige egne af landet og med et par gæstevisitter til USA. Selv om det var varmt nok i forvejen i den totalt fyldte kirke, så fik duoen temperaturen flere grader op.

Jensen & Bugge i Skagen Kirke

Jensen & Bugge i Skagen Kirke

Der stod polkaer, valse og reels på programmet, som også gav plads til tre fællessange med det store publikum, der efter koncerten kvitterede med et fortjent stående bifald. Undervejs var der to gæster med på scenen. Kristian Bugges kone Jamie Fox beviste, at hun også kan spille violin, og Johs. Stærk støttede Mette kathrine jensen med sin guitar i et par numre. Mette Kathrine Jensen kunne efterfølgende notere sig, at det var personlig rekord med ikke mindre end 654 tilskuere til en kirkekoncert.

Sidst på eftermiddagen beviste troubadouren Søren Krogh at det var fuldt fortjent, at han i efteråret fik tildelt en Danish Music Award som årets sangskriver. Sammen med et meget kompetent band med Perry Stenbäck, Ole Albrechtsen, Dennis Ahlgren og Jens Christian Dam beviste Søren Krogh, at han er er helt på linje med sine nordjyske kolleger Allan Olsen og Niels Hausgaard.

Søren Krogh

Søren Krogh

Vi hørte om mange af de skæve eksistenser og emner, som Søren Krogh med underfundig og underspillet nordjysk humor kommer rundt om med en kærlig hånd. Der var både venlige klap til Polkahesten, til den fire-dobbelte morder Anders, til et par piger fra Jehovas vidner, og så kom vi  med til både linedance og en tur til Lønstrup. Det blev også til et enkelt ”jazzet” nummer, selv om bandet egentlig ikke kan lide det…

Søren Krogh Band

Søren Krogh Band