Feststemte gæster fra nær og fjern myldrede onsdag aften til Engelsholm Højskole, hvor folkemusiktrioen Bragr havde inviteret til release-party for deres spritnye cd, “Danmarkar’n”. Det eneste, der manglede ved festen, var æresgæsten. På grund af en arbejdskonflikt stod containeren med den nye cd et sted dybt nede i Tyskland.
Men den lille uregelmæssighed påvirkede tilsyneladende ikke trioen fra Jelling. Den gav bare en release-koncert, så de cirka 160 fremmødte kunne få alle CD’ens numre at høre live. Plus – og det kan man jo, når musikken er live – tigge sig til et ekstranummer.
Bragr, som har taget navn efter den nordiske gud for skjaldekunst, spiller skandinavisk folkemusik i nye klæder og så tætte og stramme arrangementer, at også folk uden for folkemusik og vise-verdenen får ørene op for, at Norden har en ganske særlige musikskat. Oplevelsen forstærkes af de små historier og anekdoter, som trioens frontfigur, Perry Stenbäck, ledsager numrene med.
Bragr består af Jesper Bylling på bas/vokal, Christine Dueholm på percussion/vokal og Perry Stenbäck på guitar/vokal og – især – nyckelharpa. Et særligt nordisk instrument, hvis stamtræ har rødder helt tilbage i vikingetiden. Sammen gav de tre en helt forrygende og veloplagt koncert. Trioen, som har skiftet besætning nogle gange i sin levetid, viste til koncerten på slottet et band med tre meget dygtige instrumentalister. Releasens gæster blev forkælet med en håndfuld særke solistiske indsatser, hvor de hver for sig fik mulighed for at vise, hvad de og deres instrument kunne bidrage med.
Det var alt i alt en forrygende koncert, som beviste det gamle ordsprog: Det eneste, der er brug for, er en bas, et trommesæt og en nyckelharpa
www.bragr.dk