De fleste medier har, som altid på denne årstid, en mængde gode råd om at tabe sig. Således vil rootszone også melde sig på banen, men med musikalske vægttabs-forslag.

En violinist kan forbruge 175 kalorier på en time!

En violinist kan forbruge 175 kalorier på en time!

En undersøgelse lavet af caloriecount.com har bevist, at hvis man spiller violin i en time, taber man 175 kalorier. Hvis man i stedet spiller på harmonika, er forbruget af kalorier 126 i timen, mens en cellospiller forbruger 140 kalorier. Så er det bedre at spille klaver eller trompet, idet forbruget så bliver på 175 kalorier i timen! Men helt i toppen over aktiviteten ved instrumenter er trommeslagerens forbrug på 280 kalorier i timen.

Til sammenligning kan nævnes, at en fem kilometer lang gåtur giver et forbrug på 278 kalorier, en løbetur over samme distance betyder forbrug af 398 kalorier, mens man skal cykle ca. 20 kilometer for at få samme forbrug.

Så hvis man eksempelvis indtager en Big Mac og drikker en dåsecola til, så skal der spilles igennem i flere timer, da der henholdsvis er 794 og 207 kalorier i den ”populære” menu!

Hvor meget man forbruger ved at skrive artikler på rootszone.dk, er der ingen oplysninger om. Men vi forsøger at skrive mange for at kompensere for det formentlig lave kalorieforbrug.

Det var så rootszones forbrugeroplysning her tidligt i januar!