Skal man sydpå i løbet af året, er der mange muligheder for at høre musikere, som ikke pt. ser ud til at komme til Danmark i 2013. Det kan naturligvis ændre sig. Her er et lille udpluk af turneerne.

Niamh Ni Charra

I slutningen af april og første halvdel af maj turnerer den irske sangerinde Nuala Kennedy i Frankrig, mens hendes landsmænd fra bandet Caladh Nua tager til Tyskland på turne fra 12. april og måneden ud, og 9. maj får Madrid besøg af Niamh Ni Charra

Skotske Amy Macdonald kan opleves i flere lande. Hun skal besøge Østrig, Schweiz, Holland, Belgien og Tyskland i løbet af sommermånederne juli og august.

I sidste halvdel af juni kommer The Paperboys til Luxembourg og Tyskland med deres otte mand store orkester, mens irske Karan Casey tager solo til Frankrig i sidste halvdel af juli.

De norske jenter fra Katzenjammer har en enkelt koncert i tyske Bremen 24. august, som deres foreløbig eneste optræden uden for hjemlandet, mens den nordiske trio Huldrelokk skal til Tyskland i flere omgange.

Madison Violet Fotos: Per Dyrholm

Canadiske Oh My Darling, som kunne opleves på sidste års Tønder Festival, kommer til Holland, Belgien og Tyskland i løbet af juli og august, mens landsmændene fra Madison Violet foreløbig kun har arrangeret fire koncerter i Schweiz midt i oktober.

Irske Goitse har en enkelt koncert i Normandiet i Frankrig 22. august, mens skotske Scocha skal deltage i International Highland Games i tyske Angelbachtal 13. juli. Engelske Ahab, som også har været i Tønder et par gange, skal til festival i Belgien 2. august efter de har besøgt Tyskland to uger tidligere.

Der er ikke nævnt koncerter eller festivals i Storbritannien eller i vore nordiske nabolande.