Der var lagt op stor fest på Shetland i 2020, hvor den 40. Shetland Folk Festival skulle være afholdt. Efter aflysningen sidste år var festen så berammet fra 28. april til 1. maj i år. Men desværre bliver det først til næste år, at jubilæet kan blive fejret og markeret!

skerryvore

Til gengæld ser det ud til at Orkney Folk Festival bliver afholdt 27.- 30. maj. Men inden man får armene for højt op, så er det desværre ”kun” i en digital udgave! Det bliver med mange af de musikere, der ikke fik muligheden for at spille på festivalen i 2020.

Det betyder, at folkrockbandet Skerryvore står på festivalens program for første gang, og at der bliver et gensyn med den populære, canadiske duo Madison Violet. Og så kan man glæde sig over, at den skotske trio Talisk kommer igen.

Fra Norden kommer SVER og også den i Norge bosiddende violinist Kevin Henderson, som oprindeligt er fra Shetlandsøerne. Danmark bliver repræsenteret på fornemste vis, da Helene Blum og Harald Haugaard Band står på programmet, og de to bands, Fara og Gnoss, har ligeledes meldt deres ankomst. De lokale bands bliver repræsenteret ved bl.a. The Chair og Saltfishforty.

På øverste foto ses tre danske musikere på vej til en tidligere festival på Shetland.

Madison Violet

Home