Koda fik ideen til Spil Dansk Dagen, og siden 2001 har en lang række musik- og kulturorganisationer hvert år på den sidste torsdag i oktober måned sat fokus på musik skabt af danske musikere, komponister og sangskrivere – men ikke nødvendigvis sunget på dansk.

Ideen er, at den danske befolkning i al fald den ene dag om året får præsenteret en meget bred vifte af dansk musik og på den måde få mulighed for at opleve den mangfoldighed, man måske glemmer lidt til hverdag. Så dagen byder på en masse koncerter, arrangementer og fællessang med dansk musik som tema. DR støtter sagen ved udelukkende at spille dansk musik ligesom flere radio- og TV- stationer som f.eks. DK4, der siden morgenstunden og til langt ud på aftenen bringer koncerter med diverse meget forskellige danske bands.

Tjek hvad der er af koncerter nær dig – ikke bare på spillesteder og musikhuse, men på biblioteker, i kirker og virksomheder, musik- og højskoler, efterskoler, folkeskoler og plejehjem. Og glem ikke restauranter, butikker og gader og stræder. For Spil Dansk Dagen er også lig med en masse helt særlige musikarrangementer på unikke steder, måske med fokus på nye sammensætninger af musikere og publikum.

Spil Dansk Dagen er muligheden for mange musikalske møder på tværs af aldre, genrer og sprog. For der kan som nævnt synges på alverdens sprog, blot musikken er skabt og produceret af danske musikere, komponister og sangskrivere. Og dem har vi rigtig mange af – så fortsat god fornøjelse.

Heldigvis spiller mange af de danske folkbands (og mange andre) hele året rundt – se nogle af koncerterne på vores kalender.