Skerryvore

Skerryvore

Godt 13 timers musik på Tange Sø Folkfestival 15. august for kun 100 kr.! Så bliver det vel næppe billigere? Men ikke nok med at billetprisen er blevet sænket markant, så er der også kommet flere bands på årets program. Vel at mærke flere navne som alle hver især kunne være hovednavne på Tange Sø Folkfestival.

Med den beskedne billetpris håber arrangørerne – foruden på godt vejr, som er en vigtig faktor, at der kommer op til 3.000 publikummer. Ved den store scene bliver der 500 siddepladser ved borde og bænke, mens det store telt rummer 650 siddepladser og i alt plads til ca. 1.000 mennesker. Man har som ved flere andre festivaler gjort programmet lidt bredere, men stadig med hovedvægten på skotsk-irske genrer, som der står i vedtægterne for foreningen bag den årlige begivenhed. Den har fundet sted otte gange tidligere.

Tupelo

Tupelo

Når musikken går i gang allerede kl. 11.30, bliver det med et spændende bekendtskab, når det unge lovende band Jonah Blacksmith åbner på den store scene. Forinden spiller bandet på Fanø Rocker, ved Grim Fest i Århus og en lang række andre koncerter. To uger efter koncerten ved Tange Sø skal det seks mands store band spille ved årets Tønder Festival. Der kommer nostalgiske toner i luften i to omgange. Først når Nalle & His Crazy Ivans går på scenen og måske lader ”Go’e gamle fru Olsen” svinge ved søbredden. Om aftenen er det så musicalstjernen med den store stemme Stig Rossen og Vennerne, der præsenterer musik af afdøde Flemming ”Bamse” Jørgensen.

Tre udenlandske bands er på det store program. Irske Tupelo vil uden tvivl skabe bølgegang på landjorden, når især forsanger James Cramer giver den gas og får stemningen i vejret med sange fra hjemlandet. Skotland bliver repræsenteret ved Skerryvore, som var i Tønder sidste år og også er med i år. De syv unge musikere er garanti for folkrock, når sækkepibe, violin og guitarer svinges med melodisk vellyd.

Når midnatstid nærmer sig, går sidste band på den store scene. Det er det engelske Orphan Colours, som får lov at sætte punktum for programmet. Femmandsbandet spiller americana-folkrock. Flere af medlemmerne har spillet i ahab og en et enkelt år i Noah and the Whale. I nuværende konstellation har bandet kun spillet sammen i et lille års tid.

Bjørn Ringgaard præsenterede som vanligt musikken i lyd og billeder.

Bjørn Ringgaard præsenterede som vanligt musikken i lyd og billeder.

Årsagen til det udvidede musikprogram er, at man i år har fået nye sponsorer med foruden de trofaste støtter fra lokalområdet. Et nyt firma Nutrimin har fået den udmærkede ide at lave en åbent hus-dag for deres kunder om formiddagen, og så invitere alle til frokost på festpladsen, dvs. inklusive musik. Måske en ide for sponsorer ved andre festivaler?

Festivalen er kendetegnet ved hygge og godt samvær ved søbredden, hvor der også er mulighed for at begive sig ud på Balustraden, en bar for enden af en bådebro. Man kan også komme helt ud på det våde element, da en tømmerflåde (selvfølgelig med bar ombord) sejler en lille tur. Som noget nyt er der i år mulighed for at få en tur med en solcelledrevet båd! Fra P-pladsen kan man i øvrigt tage tog hen til festpladsen.

Billetter via hjemmesiden: http://www.tsfolkfestival.dk/

Formanden for Tange Sø Folk Festival  Johannes V. Hansen bød velkommen og fortalte om festivalen.

Formanden for Tange Sø Folk Festival Johannes V. Hansen bød velkommen til årets pressemøde.