En stor streaming-koncert til minde om John Prine sendes d. 11. juni. Med bidrag fra en lang række af USA’s store roots-, country- og rocknavne tegner det til at blive en ekstraordinær begivenhed, som kaldes Picture Show: A Tribute Celebrating John Prine.

John Prine. Foto: Jim Shea

John Prine døde d. 7. april i år. Selv om han havde været sygdomssvækket i en længere periode, så er det, som om tabet af denne musiker er større, end man umiddelbart skulle tro. Hans karriere har været forholdsvis upåagtet i mange år, og selv om han i de senere år nåede at blive kendt i bredere kredse i USA og i mindre kredse i resten af verden, så er der mange musikere, der har været inspireret af hans sangskriverkunst. Herhjemme huskes hans koncert på Tønder Festival I 2015. Desværre måtte hans annoncerede koncert i 2019 aflyses pga. sygdom.

Listen med deltagende musikere er lang: Jason Isbell (øverste foto), Brandi Carlisle, Kacey Musgraves, Kevin Bacon, Courtney Marie Andrews, Vince Gill, Bonnie Raitt, Secret Sisters, Sara Watkins, Sturgill Simpson og flere musikere og film-kendisser. Desuden medvirker Prines backingband. Foruden mange fortolkninger af hans finurlige sange kan vi forvente taler og hidtil ikke-sete videoklip.

Arrangementet finder sted torsdag kl. 7:30 pm. ET – som er kl. 01.30 her, altså torsdag nat/natten til fredag- på John Prines YouTube, Facebook og Twitch.