Senere i denne måned, nemlig fra d. 16. til d. 30. oktober drager det dansk/internationale band Himmerland meget langt væk, nemlig ikke mindre end godt 18.000 kilometer, og det er jo slet ikke første gang. Måske i denne konstellation – for der har været nogle skift i løbet af årene, siden Himmerland blev etableret i 2010.

Eskil Romme

Fast mand er stadig Eskil Romme på sopransax forude Kirstine Haugaard Sand, violin/sang, svenske Jens Ulvsand, bouzouki/sang og ligeledes svenske Jonatan Albom på tuba samt den irske sanger og fløjtespiller Nuala Kennedy, som igennem årene jævnligt har turneret med Himmerland, og trommeslager Donald Hay fra Skotland. De seks var også sammen på en længere Danmarksturné sidste år.

De første koncerter bliver på flere spillesteder i New Zealands største by, Auckland, på Nordøen, hvor de også skal spille i Te Pahu d. 19. oktober, og fra d. 20. til 22. spiller Himmerland på Wellington Folk Festival. Wellington er New Zealands hovedstad, som ligger på den sydlige spids af Nordøen. Næste stop er d. 24. i Renwick i et stort vinområde, herefter Takaka i den nordlige del af Sydøen d. 25.10, Nelson på den østlige kyst af Tasman Bay på toppen af Sydøen d. 26. Turen fortsætter i den største by på Sydøen og New Zealands næststørste med ca. 385.000 indbyggere, nemlig Christchurch d. 27. og d. 29. i Omaru, som især er kendt for sin pingvinkoloni. Turneen rundes af i Dunedin Folk Club i byen af samme navn d. 29. oktober.

Det er da noget af en flot turné at skrue sammen på den anden side af jorden, og lige præcis det har Eskil Romme præsteret mange gange til lande rundt om i verden. Imponerende. Chancen for at nogle af rootszone.dk’s læsere lige er på vej til NZ senere på måneden er vel ikke kæmpestor, men hvis nogen er, så tag endelig til en af koncerterne og hils fra os.

Himmerland har i nu godt 13 år og med forskellige dygtige musikere gjort sig fint bemærket i tæt på 20 lande med deres egen markante musik, som de komponerer med afsæt i forskellige genrer, kulturer og traditioner. Musik som meget snart igen vil begejstre meget langt herfra. Se de præcise steder på Himmerlands facebookside.