Søndag 19. november huserer Copenhagen Folk Club igen i Metronomen på Godthåbsvej 33, Frederiksberg, når klubben præsenterer Himmerland kl. 15. Bandet, som er dansk-svensk-polsk-afrikansk, har denne gang den højt anerkendte skotske sangerinde Mairi Campbell med.

Hun er en fremragende sanger og fortolker af traditionelle skotske sange og har adskillige gange modtaget ScotsTrad Music Awards som bl.a. Singer of the Year. Hun spiller også violin, ligesom hun ovenikøbet også er prisbelønnet danser og instrumentalist. Himmerland har i år turneret flere gange med Mairi Campbell.

Det er ikke fordi, de dygtige musikere –  Eskil Romme (sax), Andrzej Krejniuk (bas), Jens Ulvsand (cittern) og Ayi Solomon (percussion) – ikke udmærket kan spille alene, hvad de også ofte gør. Men de kan lide at udvide musikken, bryde grænser, involvere sig med andre musikere, afprøve nye veje og måder at være band på. Alene de nu fire musikeres forskellige nationaliteter, traditioner og kulturer lægger op til et alsidigt og farverigt repertoire inden for folk- og verdensmusik.

Og den aktuelle koncert lægger naturligt op til skotske sange og melodier, men byder også på ny musik af Eskil Romme, der netop har kunnet fejre 25 års jubilæum for sit spillested Halkær Kro.

http://www.himmerland.it/