Der er under en måned til årets Vinterfestival i Strib, som begynder 10. februar, og i hvert fald på det musikalske område sætter foråret i gang. Nu er programmet for Caféscenen også på plads. Fredag åbnes festivalen her med Strib Skoles kor. De synger sammen med Tine Vingaard, som senere på aftenen står i Hal 1 på den store scene med sit band Vingaard.

Tine Vingaard

Når festivalen er blevet åbnet af Steen Møller fra Middelfart Kommune, er duoen Glimtvis første musikalske indslag med country/poptoner, og de følges op af trioen Ragna, som præsenterer nordiske melodier og sange bl.a. med en nøgleharpes velklingende toner. Så følger bluegrassmusik fra Scenegræs og mere folkemusik, når Kragetær går på scenen, inden Blue Hour Band afslutter aftenen.

Mikkel Bøggild

Der vil bl.a. lyde nordisk folkemusik, når Roskilde-duoen Windflower åbner en lang koncertdag allerede kl. 9.30, inden der så bliver børneunderholdning. Duoen med singersongwriteren Anne Iben som frontfigur bliver et spændende bekendtskab med sin blanding af roots, indie og americana. Trioen Roaring Maggie har rødder i Irland, Skotland og England, og den præsenterer både traditionelt og egne fortolkninger af folk fra deres respektive hjemlande.

Flemming Walther har som vanligt Morten Husted med i sit Projekt Walther, men har denne gang udvidet med Michael Torp og Michael Graubæk. De spiller country, roots og bluegrass og går heller ikke af vejen for at fortælle gode historier. (øverste foto)

Fra det øvrige lørdagsprogram skal det nævnes, at vinderen af sidste års Helgepris, Kristian Bach, vil give sine personlige sange og tekster til eftertænksomhed. Og ligeledes kan man glæde sig til den ferme guitarist Mikkel Bøggilds Springsteen-lignende stemme og sange. Og der er mange flere dygtige musikere på programmet, både lørdag og søndag, som kan ses på:

https://guf-stribvinterfestival.dk/svf/index.php/cafescenen/

Kristian Bach