raugHun malede dagen blå, gul, rød, grøn, hvid og lys første gang på pladen ”Hej lille drøm” fra 1978, og den sang gik lige i hjertet på mange. Det er en Pia-evergreen. Siden skrev Pia Raug mange flere gode og vigtige sange, der hen over årene landede på 9 albums, bl.a. også ’det’, hvor hun komponerede melodier til Inger Christensens berømmede digtsamling af samme navn.

Der har været stille i de senere år om sangerinden med den fine stemme, de gode melodier og ord med mening og meninger. Dog kom der i 2011 et bokssæt med de fire CD’er, som hun udgav sammen med den amerikanske pianist Steve Dobrogosz, ”De elsked’ ungt – de drømte langt”. Nu har hendes pladeselskab Exlibris også fået digitaliseret resten af Raugs store bagkatalog. Det er at finde på 10 boks-sættet ”Fugleflugt”. Hele 107 sange er der at lytte på – nogle flere gange, fordi alt fra de enkelte plader er med. Desuden en bonus-CD med syv tracks, som Pia gennem årene har indspillet i forskellige støtte-sammenhænge. Sangen ”Fugleflugt” er blevet fortolket af Tina Dichow. Bokssættet udkom fysisk d. 20. november med den smukkeste booklet i, og fra d. 27. kan det købes digitalt.

Som Exlibris skriver, så kan ”san­ge og formater ligesom andre trækfugle meget let risikere at forsvinde ud i den tomme, blå luft, hvis ingen har råd til at investere og sikre arternes overlevelse. Derfor er det en stor glæde for både Pia og os at kunne præsentere de 10 cd’­er både i fysisk og online format for alle interesse­rede. Ud over en særegen lyd, der er værd at gen­opdage, er hendes tekster lige så tidløse. Sprog­spil, historiefortælling og højtflyvende toner går i skøn forening og får med bokssættet deres fortjen­te opmærksomhed”.

Selv om Pia Raug ikke har spillet koncerter i de senere år, har hun alligevel været meget aktiv. Hun har været med i mange sammenhænge omkring musikeres rettigheder, bl.a. i KODA, og i årene 2008-12 var hun formand for DJBFA, foreningen for Danske Jazz-, Beat- og Folkemusik Autorer. I disse meget travle år blev der ikke tid eller overskud til også at skrive sange, men det er ikke nødvendigvis noget, Pia Raug har lagt på hylden. Sker det, så sker det, siger hun. Men nu kan hendes mange hardcore-fans lytte på hele hendes bagkatalog, ligesom det kan anbefales nye lyttere at lægge ører til mange af sangene. Der er ikke nødvendigvis sat punktum for musikproduktionen, måske snarere et pausekomma. Det er passende, at denne udgivelse kommer i november. Titlen ”Regnvejrsdag i november” er den med alle farverne, som Ebba Munk Pedersen i øvrigt skrev teksten til.

www.exlibris.dk

https://www.google.dk/search?q=pia+raug+fugleflugt&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=dARRVu-5NoGtswG1rJXgAQ