Allerede lørdag 23. august tager Hagges Musik Pub forskud på årets Tønder Festival med en jamaften. Lørdag spiller den lokale duo Halvor & Maja Bøgh musik fra marsken. Halvor Bøgh er også medlem af bandet Drones and Bellows.

Zenobia

Zenobia

Når vi kommer ind i ”festival-ugen”, åbnes der med to irske aftener, inden Sky Mountain Bluegrass Boys går på den intime scene onsdag aften. Bandet består af de erfarne folkemusikere Andreas Tophøj, Michael Graubæk, Sigurd Hockings og Jonas Kongsted.

Hagge’s Musik Pub er i øvrigt en speciel pub og spillested. Ikke kun i Tønder, men i det hele taget. Det er ikke mange steder i landet, hvor det næsten udelukkende er frivillig arbejdskraft, der sørger for driften med spillested, værtshus, spisested – og som samtidig indeholder kontor for den administrative del af Tønder Festival (altså mest ovenpå).

Laura Mo.

Laura Mo.

På festivalens åbningsdag er Silver Dagger og Djurslandspillemændene på programmet på indendørsscenen, og lørdag kan bl.a. Martin Blom med Band og Laura Mo opleves. Senere kan MC Hansen, Folk Factory og Wånsda opleves, og så er der jo den traditionelle ”morgenkoncert” søndag 10.30 med trioen Zenobia.

I år er der fire scener! Foruden den indendørs er der gårdhavescenen og også en såkaldt ”dagligstuescene” ved pladskontoret lige uden for festivalindgangen fra Jernbanegade foruden en scene i gågaden uden for Danske Bank. Ved de to sidstnævnte scener vil der være ølvogne med frivillige fra Hagges, så ingen publikummer behøver at tørste.

http://www.hagges.dk/news.php