Det er MundoMandag igen i den gamle have i København. Og vi iler forsinket med at fortælle, at det i aften d. 20. maj er sangerinden Gurli Octavia, som står på scenen med udsigt til det lækre, udendørs amfiteater med nok omkring 100 siddepladser. Koncerten er led i en forårsturné med 11 koncerter, der nu lakker mod enden. Men disse to venter endnu: Tapperiet i Køge torsdag d. 23. maj og afslutningsvis på Kulturforsyningen i Nykøbing Falster d. 24. maj.

gurli octaviaMed skam at melde har jeg endnu ikke hørt hende, men herned får hun en anbefaling med på vejen, for der ligger lutter gode anmeldelser af den aarhusianske sanger/sangskriver rundt omkring. Bl.a. at ”har hun markeret sig som en overbevisende sangskriver, og ikke mindst har hun en stemme, der er svær at ryste af sig”. Ligeledes stod der også, at ”hendes tekster stod knivskarpt”, og at hun har en ”enormt venskabelig og afslappet karisma” og med konstant og humoristisk publikumskontakt”. Det lidt, jeg har fået hørt, bekræfter dette.

Tivoli skriver i sin præsentation, at ”man bliver bjergtaget af hendes inderlige, til tider skrøbelige vokal, der også rummer storladenhed. Hendes koncerter indeholder alt fra vilde sange, der næsten bruser over af eufori til spinkle, florlette sange, der får nakkehårene til at rejse sig. Tekstuniverset er eventyrligt og legesygt”.

Så vidt jeg kan se, optræder hun denne gang alene på Orangeriets udendørs scene, og sådan lyder hun allerbedst, mener nogle. Hun har udgivet to EP’er, Philophobia og Lunacy, og skulle være på vej med en tredje. Som Gaffa skrev: ”Denne Octavia ligger i overhalingsbanen – med eller uden band”. Det er fedt, at hun nu skal spille på den gode folk, roots- og verdensmusikscene i Tivoli