Når årets Tønder Festival fejrer 50-års jubilæet bliver det selvfølgelig også med en skolekoncert, som der har været tradition for gennem mange år. Her kan elever fra både danske skoler i hele Syd- og Sønderjylland og skoler i Nordtyskland sende deres elever til gratis koncert.

Det har tidligere været fredag formiddag, men da festivalen er rykket en dag, så bliver det nu torsdag d. 22. august fra kl. 9.45 til 11.30, at ca. 5.000 skoleelever har mulighed for at få en stor musikalsk oplevelse på Open Air-scenen. Interesserede skoler skal henvende sig til Mai Borup Uhre: MBCH@ucsyd.dk

Mange dygtige danske og udenlandske musikere har stået på scenen i årenes løb år, og i år bliver det med sanger og sangskriver Guldimund alias Asger Nordtorp Pedersen. Han spillede sidste år på Roskilde Festival og gav koncerter i både DR’s Koncerthus i København og i Aarhus Musikhus – og der var udsolgt til alle de fem koncerter. Han vil uden tvivl blive godt modtaget af det unge publikum.

Harald Haugaard

Det samme må siges om FolkBALTICA Ensemblet, som under dygtig og meget energisk ledelse af Harald Haugaard altid har leveret fornemme koncerter med ca. 50 musikere fra begge sider af grænsen. Mange af de unge musikere, der har medvirket i ensemblet i tidens løb, er kommet mere end godt videre.

For blot at nævne et par stykker: Mathæus Bech, Sebastian Bloch, Justine Boesen, Martin Strange Lorenzen og Emil Ringtved Nielsen. Harald Haugaard har været en musikalsk læremester og mentor for mange unge musikere, siden han dannede ensemblet i 2013, og han har fået kompetent hjælp af Andreas Tophøj ved mange koncerter.

Så eleverne, der har mulighed for at deltage, kan allerede nu sætte et kryds i kalenderen d. 22. august, for da bliver det en helt anderledes skoledag – med en koncert, som forhåbentlig giver dem interessen for at dyrke musik i deres lokale musikskoler.