I denne september er det igen blevet tid til og ikke mindst muligt at afholde Fanøs folkemusikfestival Godtfolk, nemlig i den kommende weekend fredag d. 10. til søndag d. 12. Bortset fra en tænkepause og dermed aflysning i 2017 og herefter en totalt uforudsigelig aflysning i 2021 (vi ved alle sammen hvorfor) har Godtfolk kørt på siden 2003, så det her må vel være nr. 17. Hjerteligt velkommen tilbage.

Juma

Christine Dueholm, Bragr

Festivalen foregår udelukkende i Sønderho, primært i forsamlingshuset, men med afslutning i kirken kl. 14 søndag med Mathæus Bech Kvartet. Inden da har programmet spredt sig helt fra legendariske Sand på gulvet over unge bands som Stundom, Stringflip og Mads Hansens Kapel til, Defries/DBeck/Mouritzen/Florez, Bragr, dansk-syriske Juma, Blue Ribbon til Bound by Law (øverste foto) og Jæ Sweevers, selvfølgelig. I sandhed et alsidigt og fristende program, hvor der virkelig komme godt ud i folkemusikkens mange hjørner og skæve vinkler. Og dansen glemmes naturligvis heller ikke.

Sand på gulvet fortæller ifølge programmet ”the true story” fredag kl. 16, men når vel næppe hele historien inden kl. 17.30, må man tro, men uanset så lyder det fedt. Herefter følger det ene fine band efter det andet, og der bliver muligvis endda også overraskelser.

Som skrevet før: Det er godt, folkens.

Læs alle praktiske detaljer på godtfolk.dk