Justine Boesen

Fra fredag d. 14. til og med søndag d. 16, juni bliver der igen festet igennem på årets Godtfolk Festival på Fanø – denne gang i Rindby. Godtfolk præsenterer et flot program med en lang række af de mange yngre navne, som gør sig rigtig godt på den nordiske, især danske, folkscene samt flere af de endnu mere etablerede navne.

Sylfide

Festivalen starter kl. 14, og der er skiftevis koncert på Teltscenen og i Salen. MC Hansen og Hal Parfitt-Murray lægger ud og følges af svensk/danske Duo Amarone. Herefter veteranen ULC, som jo er Peter Uhrbrand, Sonnich Lydom og Seamus Cahill. Trioen følges af Justine Hald Boesen, Henriette Flach Kvartet (DK/SE) og så Eremit Ørkenvandring Live Filmkoncert af og med trommeslager Casper Mikkelsen. Trioen AySay runder så småt af, men festen fortsætter med jambal fra kl. 23.30 med Sving Egen. Så kan der soves længe, før lørdagskoncerterne starter kl. 14.

Det gør de med danske HØST, svensk-newzealandske Dragkroga med Henry Burtonwood fra netop New Zealand, men pt. bosiddende på Fanø samt hans to svenske medspillere. Bagefter bliver det Morten Alfred & Vingården, der stemmer i og så genhør med Duo Amarone. Herefter den dansk/svensk/belgiske kvintet Marvara og så vises igen Eremit-film & koncert. Så spiller folk-bigbandet Habadekuk op og følges af aftenens jambal kl. 23.

Søndag på Godtfolk starter kl. 14 med Sylfide, hvorefter Dragkroga igen går på scenen. Festivalen slutter af med Fiolministeriet. Her er glædeligt mange kvindelige musikere med på Godtfolk (20), dog med lidt overvægt af hankønnet (27), ikke mindst på grund af seksmands-bandet Habadekuk. I kan læse om alle de medvirkende grupper og solister, spilletider, billetpriser, om camping og natbus på www.godtfolk.dk – et flot og meget overskueligt website.