nytår2014rootszone.dk har været i julehi en lille uges tid for at lade op til 2015. Alle jer derude ønskes et fantastisk nytår og ikke mindst nyt år, hvor folkscenen fortsætter sin igangværende tour de force med masser af koncerter, turneer, udgivelser og vidunderlige, inspirerende oplevelser for både musikere og  publikummer over hele landet og i det store udland.

Vi agter at følge med, hvor og hvornår vi kan og forsøger at komme så vidt omkring som overhovedet muligt – både geografisk og i folk’ens mange genrer og udtryk. Det gør vi med stor hjælp fra vores dygtige, flittige og indsigtsfulde skribenter. Sammen udgør vi et team med meget forskellige interesser og indgangsvinkler til folkemusikken, men alle med stor kærlighed til den og fortsat interesse for, at den vokser og gror og breder sig ind i mange flere menneskers bevidsthed.

I den forbindelse er det vigtigt, at folk’en bliver omtalt, anmeldt og spillet i endnu højere grad, end det er tilfældet nu på f.eks.  netkanalerne Radiofolk.dk og ROSA & Go’ Danish Folk Musics netkanal, på det ugentlige program på P5 – Folk på 5’eren –  og ikke mindst på Madsen på P4, der heldigvis i de senere år har fået øjnene op for den moderne folks kvaliteter.

raketTrods nettets muligheder, og selv om mange lytter her, så skal musikken også ud på de store medier for at blive hørt af det store, brede og ikke-på-forhånd-indforståede publikum. TV-programmerne fra Tønder 13 og Tønder 14 på DR gavner også og har været med til at øge mediernes interesse for folkemusikken, ligesom folk’ens DMA i Jazzhouse i november, et fint arrangement med Folk Danmark i spidsen, er med til at skærpe interessen.

Her på rootszone.dk kan vi altid bruge gode ideer, indspark og input til artikler og omtaler af alverdens arrangementer og events udover de mange begivenheder og især festivaler, som (heldigvis) er tilbagevendende år efter år. Folkåret har sine faste højdepunkter, som er oplagte for rootszone.dk at følge så vidt muligt, og vi både glæder os og vil gøre vores bedste!

HAPPY 2015 !!