Nøjagtig som for et år siden kan man tænke: Hvor pokker blev det år nu af – gik det ikke lidt hurtigt? Tiden synes at flyve af sted, men heldigvis med masser af folkemusikalske events undervejs: Koncerter landet rundt og turneer i udlandet for mange danske musikeres vedkommende – ude i Europa, USA, Canada, Australien, New Zealand og sikkert også andre steder. Festivaler i alle hjørner af Danmark, nye CD’er, nye bands, udenlandske folkbands på tur her hos os. Også 2016 blev et produktivt og travlt folkemusikår, og mon ikke at 2017 også bliver det?

2015 nytEfter en uges pause skal vi på rootszone.dk igen i omdrejninger og i gang med at skrive om stort og småt på folkscenen. Det gør vi fem faste fra vores forskellige bopæle rundt omkring i landet – fra Aarhus, Fanø, Næstved, Farum og Lyngby. Indimellem får vi også artikler, anmeldelser og reportager fra andre skribenter, og på den måde forsøger vi at dække så bredt geografisk som muligt og i al fald ud fra hver vores forudsætninger og interesser. Og jo flere nyheder og informationer I sender til os, jo mere og bedre kan vi foromtale og rapportere derudefra. Send os endelig en mail, hvis I har noget på hjerte om folk & roots & andre nærtbeslægtede undergenrer til lissenhere@post.tele.dk eller dyrholm@tdcspace.dk og brug også gerne kommentarfeltet på siden. Vi vil gerne inspireres til nye artikler fra folkemusikkens brogede bagland og fra frontlinjen, og nu hvor folkemusikken og verdensmusikken forenes i en fælles organisation, dykker vi nok mere ned i sidstnævnte end hidtil.

Har du lyst til selv at skrive om oplevelser, erfaringer og højdepunkter med folkemusik af alle slags, trad eller ny-folk, roots, viser, world, blues, og hvad det alt sammen kan hedde, så gør endelig det. Vi forbeholder os bare ret til at redigere i teksten eller til at beslutte, om den er relevant for rootszone.dk. Også på den måde kan du være med til at inspirere, holde rootszone.dk vitalt og levende og nå endnu længere ud. Fortæl gerne alle og enhver om vores lille netmagasin, som også er på Facebook og Twitter. Del!

nytaar-2014-nytSom også skrevet sidste år, så lyt gerne til netkanalen radiofolk.dk, som altid er åben med masser af folkemusik og gode temaer. Desværre kan jeg ikke gentage opfordringen til at høre det ugentlige program på P5, Folk på 5’eren, for det har DR besluttet at nedlægge. Men endnu engang vil jeg gerne fremhæve ’Madsen’ på P4, for her kan man sagtens falde over folkemusik, Netop nu i skrivende stund d. 30. december har Madsen Jonah Blacksmith i studiet for at tale om deres kommende album. Programmet sendes hverdage fra kl. 13 til 14 (med gentagelse 21-22) og søndag fra kl. 16 til 18 og kan selvfølgelig også findes på dr.dk senere, og når det passer dig.

Vi ser frem til et nyt år med masser af folk & festivaler, både de store, gamle i Skagen, Tønder og Strib, den knap så gamle ved Præstø Fjord – og alle de mange andre, bl.a. et par helt nye. Foruden de utallige koncerter og turneer som året helt sikkert også byder på. Spillestederne er klar med en masse musik, som nogle af vores læsere leverer, og som vi andre gerne lytter til. Er du udøvende musiker, koncert- eller festivalarrangør eller andet ved musikken, så giv os endelig besked om jeres kommende arrangementer. Så kan vi opdatere vores kalender endnu bedre.

I ønskes et rigtig godt nytår fra os på rootszone.dk