Onsdag aften kl. 20 spiller den italienske guitarist og sanger Beppe Gambetta igen på Metronomen i regi af Copenhagen Folk Club. Han har udviklet en stil, som får amerikanske og europæiske musikrødder til smelte sammen og tale som med én stemme. Gambetta blander energi med lidenskab og bruger af både forskellige tidsperioder og steder, og hans flatpicking-spil er eminent. Han er også komponist og forsker.

Som ung i Genova, Italien blev han fascineret af musikken fra de store amerikanske, akustiske guitarister fra 1960’erne og 1970’erne, og han spiller hvert år i USA. Han har givet koncerter i alle 50 amerikanske stater samt i Europa, Australien og Sydamerika. Navne som Gram Parsons, Doc Watson og Pete Seeger har betydet en masse for ham.

Beppe Gambetta er aktuel med sit 13. album, Short Stories. Det er mere end nogensinde inspireret af hans internationale liv på landevejen. Han har befundet sig ligeligt i Nordamerika og Europa i de seneste år og har brugt muligheden for at udforske landskaber, områder, mennesker og historier fra begge sider af Atlanten.

På Short Stories finder man en symbiose af hans mange forskellige musikalske lidenskaber, og albummet er en rejse gennem tre originale kompositioner, fire sange med innovative arrangementer på fire sprog (engelsk, tysk, italiensk og Genovese), to melodier, der er tilpasset til flatpicking-guitar samt ikke mindst en liveoptræden fra hans årlige, internationale musikproduktion, The Acoustic Nights.