Året starter fint for bandet Mynsterland. For de udgiver 15. januar deres anden EP, og den har fået titlen ”Glæden”. For de 12 unge medlemmer har i de seneste seks-syv år haft en historie og været på en rejse sammen, som har været fyldt med netop glæde. Følelsen af glæde har fulgt dem tæt i ikke mindst de sidste to år, så derfor føltes den nye EP’s navn helt oplagt. Det flotte cover sender absolut også signaler om monsterglade, unge mennesker, og dygtige er de også.

De mødtes en efterårsdag i 2011 på den daværende Syddanske Folkemusikalske Talentskole, hvor ikke mindst Harald Haugaard gjorde indtryk, og fem år efter udgav de deres første musikvideo sammen under bandnavnet Mynsterland. Videoen til Kærlighedstræet/Hultkläppan blev et viralt hit på Facebook, hvor den fik mere end 64.000 visninger. Sidste år udsendte de første EP, og nu er de 12 musikere klar med nummer to. Den udkommer digitalt via Go’ Danish Folk Music, og det fejrer bandet med deres hidtil største koncert på Magasinet i Odense d. 3. februar. Det sker ved byens nye Kyndelmissefestival, hvor Mynsterland er hovednavn sammen med Dreamers’ Circus lørdag aften.

På godt to år har Mynsterland været på tre Danmarksturnéer, vundet en DMA Folk Award, crowdfundet deres første EP – og ikke mindst spillet for fulde huse til deres koncerter. Bandets venskab og glæde ved hinanden er vokset på lige fod med den fælles musikalitet. Selv om de bor i øst og vest og også laver andre ting, så er det vigtigt og fremfor alt helt naturligt at spille deres nordiske, kontemporære folkemusik sammen, giver de udtryk for, og det kan også høres.

Alle numrene på ”Glæden” er originale, og EP’en indeholder en suite sammensat af tre numre, som bærer lyden af moderne folkemusik med sig, en folk-popsang, ”Drømmens Land” og en eftertænksom sang, som fortolker Halfdans Rasmussens digt ”Glæden”. I starten af maj tager Mynsterland på deres fjerde Danmarksturné, hvor de bl.a. spiller på Fermaten i Herning og på Halkær Kro. Vejen går også forbi Tyskland, hvor de i Messe Husum & Congres i Husum spiller åbningskoncerten på FolkBaltica 2018.

De 12 medlemmers navne skal lige med: Justine H. Boesen, sang og harmonika, Gunver Lundeskov Søgaard, Henriette Ambæk Flach, Lotte Wind, Sofie Bollen – alle på violin, Maja Aarøe Frese, cello og sang, Silje Waale Pedersen på mandolin, Jonas Clausen, violin, Martin Strange Lorenzen, klarinet, Michael Hornhaver Mortensen og Sebastian Boesgaard Bloch, begge guitar, og Mathæus Bech på kontrabas.