Norrie “Tago” MacIver fra Manran, som han netop har optrådt med for sidste gang.

Louise Støjberg, Zenobia

Louise Støjberg, Zenobia

Vi på rootszone.dk ønsker alle vores læsere en rigtig god og afslappet juleaften og julefridage, hvor der måske/velsagtens bliver tid til at nyde en eller flere af folkemusikkens mange facetter. Om det skal være en af dette års mange udgivelser eller ture ned ad ”Memory Lane” med gode klassikere, det er selvfølgelig op til den enkelte. Der er i al fald rigeligt at vælge imellem som folk-akkompagnement til juledagene.

Mikael K

Mikael K

At der er udgivet mange fine, danske albums i løbet er 2015 er helt sikkert, og her på siden har vi anmeldt en stor del af dem, mens enkelte desværre er smuttet i farten. Ligeledes foromtaler vi så mange live-koncerter som muligt og tager ud til mange af dem for at anmelde. Der er stadig et par koncerter her i den sidste uge af året ifølge vores kalender, men der er muligvis flere. Husk at jo flere informationer, I derude giver os om kommende koncerter og turneer, des mere fyldig og aktuel kan vores kalender blive.

2/3 fra Folkeklubben, havde to fans med på scenen i Skagen

2/3 fra Folkeklubben, havde to fans med på scenen i Skagen

Svøbsk Duo spillede i Tornbjerg Kirke juleaftensdag, og d. 29.12. spiller The Original Danish Polcalypso Orchestra på Arne B. i Svendborg. Drengene fra Dreamers’ Circus skal tidligt op efter nytårsaften, for som formentlig de første i 2016 skal de stå på scenen på Højskolen Østersøen i Aabenraa kl. 15.00. 2. januar starter det nye år på Bartof Cafe med J.Tex & Frank Borgaard.

Maya de Vitry fra The Stray Birds

Maya de Vitry fra The Stray Birds

Nu holder vi nogle dage fri her på rootszone.dk og gør os klar til et forrygende 2016 med masser af nyheder, reportager, foromtaler, anmeldelser, interviews og historier om, hvad der foregår i folkemusikken i Danmark og i udlandet. Her på rootszone.dk er det primært Allan Petersen, Claus Helgren, Niels Thorlund, Per Dyrholm og Lissen Jacobsen, som skriver, men vi får også jævnlige og gode input fra andre som f.eks. Michael Sommer og Jens Koch. Stor tak til alle.

Jitka Kubešová fra Street Wings

Jitka Kubešová fra Street Wings

God jul til alle fra os her på www.rootszone.dk

Jan Piet de Klerk fra JP Seeger Session Band

Jan Piet de Klerk fra JP Seeger Session Band

 

 

 

Hot Rize

Hot Rize

 

The Wailin Jennys var populære ved årets Tønder Festival. Fotos: Per Dyrholm

The Wailin Jennys var populære ved årets Tønder Festival.Fotos: Per Dyrholm