Det er ikke kun fysisk materiale, man kan genbruge. Nu skal børn og unge i det østjyske gå på opdagelse i de musikalske arkiver med det formål at genbruge musikken. Som en del af Aarhus som kulturhovedstad i 2017 skal projektet RETHINK Folk Music søsættes. Det betyder, at børn og unge skal dykke ned i arkiverne og finde gamle nodebøger frem og anvende det historiske materiale i de nutidige rammer.

Julie Heebøll Clausen, som er kulturskolechef på Skanderborg Kulturskole og projektansvarlig for RETHINK Folk Music. siger: ”De traditionelle melodier og sange tilhører os alle sammen. Men det er langt fra alle, der ved hvor stort et repertoire, vi rent faktisk har. Med RETHINK Folk Music får eleverne hjælp til at dykke ned i arkiver og samlinger. De melodier og sange, som de finder frem til, skal de både arrangere og spille . På den måde får de unge en fornemmelse for deres egen kulturarv, ligesom det også giver museerne en mulighed for at formidle den del af historien på en levende måde.”

Projektet bliver sat på skinner i løbet af januar med workshops forskellige steder i region Midtjylland, og i løbet af foråret bliver der arrangeret forskellige samlinger, hvor eleverne kan mødes og prøve hinanden af. Projektet støttes af Fonde Aarhus 2017 og ROSA, dansk Rock Samråd.