Carolina Chocolate Drops Pressefoto

Så kom endelig de første navne til årets festival, og det lover godt med Billy Bragg, Dervish, Flogging Molly, Carolina Chocolate Drops og Pokey LaFarge & The South City Three.

Mange glade og tilfredse tilkendegivelser efter sidste års Tønder festival med masser af nyt har været den bedste start for dette års festival fra den 22. til 25. august. Konceptet med ny festivalplads, nye scener og et nytænkende mix af navne køres videre, som det også var planen. Den  store succes har alt andet lige nok gjort det lidt lettere. De første 2000 har allerede sikret sig billet.

”Fornyelse er helt nødvendig, og vi oplever jo, at den folk- og rootsmusik, som Tønder altid har stået for, er mere populær og efterspurgt end nogensinde. Vi læser tidsånden og tilbyder både nye og ældre navne. Vi mener også, at vi kan byde på vores helt egen måde at lave festival på med en atmosfære, hvor musikken lever og pulserer i hver en krog, og publikum er helt tæt på musikkens rødder og udøvere,” siger festivalleder gennem mange år, Carsten Panduro.

De første fem navne lover godt. Amerikanske Pokey LaFarge har været her før med stor popularitet med sin ”upbeat americana”, som en anmelder kaldte det. Selv siger han, at ”it’s not retro music. It’s American music that never died.”

Dervish Pressefoto

Gode, gamle kendinge er også irske Dervish, en af Irlands supergrupper. De har spillet sammen siden 1989 og har stadig sangerinden Cathy Jordan i centrum. Med Dervish er de keltiske folkemusiktraditioner med på fineste vis. Det bliver et varmt gensyn.

Den engelske, politisk engagerede sanger gennem mange år, Billy Bragg, står for folk, punkrock og protestsang i ét, ligesom han er en elsket fortolker af Woody Guthrie. De irsk-amerikanske keltisk-folk-punkere i Flogging Molly bliver et spændende bekendtskab med deres kick-ass musik med den irske sanger og guitarist Dave King som indpisker.

Carolina Chocolate Drops er en amerikansk trio, der har succes med at dykke ned i rødderne til oldtime- og bluegrassmusikken. Blandt andet har de fået sat fokus på den afrikanske indflydelse på denne genre og med det Grammy-vindende album, ”Genuine Negro Jig” fik ”The Drops” dette frem i lyset. 

Med blot disse fem navne mere end aner man allerede spændvidden i den kommende festival. Vi glæder os til at høre mere fra Tønder. 

http://www.tf.dk/