Väsen

Väsen. Fotos: Per Dyrholm

Med forårets komme er det også tid til årets Folk Baltica. Det er 10. gang, festivalen afholdes, og den løber af stablen 7. – 11. maj.

Musikken omkring Østersøen udgør den centrale del af festivalens program, selv om der også bliver afstikkere øst og sydpå. Hovedspillestedet bliver Deutsches Haus i Flensborg, men åbningskoncerten bliver afholdt i Alsion i Sønderborg onsdag 7. maj, hvor det dansk-tyske folkBALTICA Ensemblet åbner festlighederne sammen med Palle Mikkelborg og Trio Rosenrot.

Dagen efter er der musik på syv forskellige spillesteder, både nord og syd for grænsen. Her kan blandt andet Dreamers’ Circus opleves i Toftlund, mens norske Sigrid Moldestad spiller på Kalvø Badehotel. Svenske Väsen, som er koncertaktuelle herhjemme i disse dage, går på scenen i Büdelsdorf.

Sigrid Moldestad

Sigrid Moldestad

Fredag 9. maj er der koncerter hele ni steder. De tre ovennævnte spiller igen, men andre steder, og får følge af Basco i Husum. Blandt de øvrige bands kan nævnes finske Sväng, italienske Etta Scollo, Nordic Fiddlers med besætning fra tre forskellige lander og tyske Schmelztiegel.

Flensborg bliver invaderet lørdag aften, hvor ikke mindre end 12 bands spiller på hhv. Deutsches Haus og Museumsberg. Her er det usædvanlige, at publikum faktisk kan nå at komme mere eller mindre på begge spillesteder, da koncerten på Deutches Haus begynder kl. 20.00 med syv bands, og så fortsætter aftenens/nattens koncertrække på Museumsberg fra midnat.

Festivalen afsluttes søndag aften med en koncert i St. Marienkirche, og her er både Big Basco og Dreamers’ Circus på det afsluttende program sammen med fire andre bands. Der er også film, foredrag og fest på festivalprogrammet, som i øvrigt har Harald Haugaard som kunstnerisk leder. Den danske violinist står også bag folkBALTICA Ensemblet, hvor han får hjælp af Andreas Tophøj og Rasmus Zeeberg som assistenter.

http://www.folkbaltica.de/