ahab

Ahab, Foto: Per Dyrholm

For fem år siden begyndte Tobakken i Esbjerg og Pavillonen i Grenå et samarbejde om en minifestival, hvor det ene spillested afholdt koncert en aften og det andet den efterfølgende aften.

Konceptet var og er, at der skal være tre bands/solister på scenen hver aften, og det skal være etablerede navne kombineret med nye.. De første fire år har man kunnet præsentere Baskery, Katzenjammer, Madison Violet, Lisbee Stainton, Fairport Convention, Raul Malo, Jonas Alaska, Mikael K & Klondyke, Harald Haugaard & Helene Blum med flere.

Sidste år var Sønderborghus med som et tredje hjul på vognen, men i år er Posten i Odense med i stedet.

Fem års jubilæet bliver markeret med tre udenlandske bands. Den skotske sangerinde Sandi Thom, engelske Ahab og Israel Nash Gripka fra USA. 32-årige Sandi Thom er en dygtig guitarist og bevæger sig indenfor genrerne blues, folk, country og rock, og hun har siden 2006 udgivet fem albums. Trioen Ahab, der har eksisteret siden 2009, har tidligere henrykket publikum ved bl.a. Tønder Festivalen med deres folkrock og smukke vokalharmonier.

Sangskriveren Israel Nash Gripka får sin Danmarks-debut ved Folkline. Inden han besøger Danmark, skal han turnere i Norge og Sverige, som han tidligere har besøgt. Siden hans debutalbum i 2009 har han udsendt yderligere to cd’er.

Folkline løber af stablen torsdag 21. november på Posten i Odense, dagen efter gælder det Pavillonen i Grenå, og om lørdagen står de tre bands/musikere på scenen på Tobakken i Esbjerg. Man må sige, at de første fem år bliver markeret på behørig vis.

http://ahabofficial.com/

http://www.other-roads.com/Other_Roads/Other_Roads.html

http://www.sandithom.com/