Siden 2012 har der hvert år under Tønder Festival været afholdt Folk Spot Denmark, hvor et antal danske musikere og bands har kunnet præsenterer sig for internationale branchefolk. Målet er at skabe bedre muligheder for, at den danske musik kan blive bredt ud internationalt. Så derfor kommer folk fra udenlandske radio- og TV-kanaler, bookere, festivalfolk og diverse musikmagasiner og andre med tilknytning til branchen til Tønder i forbindelse med festivalen. Der plejer foruden repræsentanter fra mange europæiske lande også at være gæster fra USA, Canada og Australien.

Det er en stor mulighed for de danske kunstnere til at få deres musik ud til et endnu større publikum. Man kan søge om plads ved Folk Spot, og så udvælger en international branchejury de syv danske deltagere plus ofte også en norsk repæsentant.

Anders Ringgard. fra duoen Barani

Til dette års festival er Barani, CPH Slim, Fionia Folk Brothers, Flach | Dillner, Grabow & Guldhammer (øverste foto Mia Guldhammer), Jørgensen og Sørensen og Tone of Voice Orchestra valgt til koncerterne fredag og lørdag under festivalen med fire koncerter begge dage. Showcase-koncerterne er selvfølgelig også åbne for festivalens publikum, så det er en god mulighed for dem til at høre nogle måske ikke så kendte bands/solister fra den danske roots- og folkverden eller nye konstellationer og samspil.

F.eks. er Barani en duo med cellist Maja Aarøe Frese og Anders Ringgard på harmonika, som begge er kendt ra andre sammenhænge. Maja fra trioen Vesselil og Anders for bl.a. Basco og Habadekuk. CPH Slim alias Nisse Thorbjørn præsenterer musik inspireret af blues og bluegrass på guitar og mundharmonika, mens duoen Flach | Dillner består af den danske violinist Henriette Ambæk Flach, som tidligere har været på Folk Spot med Tailcoat, og den svenske rigsspillemand Petrus Dillner på nyckelharpe.

De var oprindelig kendt som Bastard Kvintetten, men hedder nu Fionia Folk Brothers. Igen er det flere kendte navne, der også er med i andre bands. Violinist Michael Graubæk, Jesper Vinther på harmonika, pianist Theis Langlands, Peter Sejersen på kontrabas og den rutinerede violinist Jes Kroman.

Bag navnet Grabow & Guldhammer gemmer sig guitaristen Sara Grabow og sangerinden Mia Guldhammer. Sidstnævnte kendt fra Virelai og Mallebrok samt duokonstellation med Morten Alfred Høirup. Violinist Steffan Søgaard Sørensen har sammen med pianist Kristian Jørgensen dannet duoen Jørgensen og Sørensen, som præsenterer dansevenlige melodier med baggrund i energiske folkemusikalske toner.

Tone of Voice Orchestra er et folk-big band med ikke mindre end 10 medlemmer, hvor instrumenterne hurdy-gurdy, fløjte, slagtøj, cittern og flere endnu indgår sammen med fire sangerinder. Læs anmeldelse her på sitet: https://rootszone.dk/cd-tone-of-voice-orchestra/

Senere kommer der også et norsk band med på listen.