Endelig er vi ved at kunne rykke udenfor. Næstved startede sæsonen for udendørsoptrædener med at præsentere nogle sanger-sangskrivere, der optrådte som gademusikanter. De var engageret sammen med anden underholdning til at fremme købelysten, så de behøvede dog ikke at lade hatten gå rundt.

De beskedne temperaturer krævede overtøj, og de forbipasserende familier med børn og hunde, grupper af unge på vej til næste fredagsbar og andet leben udgjorde alt andet end et indendørs lyttende publikum.

Echo Me

Musikerne fik alligevel tiltrukket kortvarig opmærksomhed uden at ty til gøglertricks. I stedet for nemme syng-med cover-sange, så havde deres egne sange nemlig generelt så høj kvalitet, at borgerne fra byen og oplandet spidsede ører.

Cecilie Glenthøj

Thorbjørn Thorslund optræder ofte med sit orkester og har udgivet tre singler i 2022 og albummet ”Nostalgikeren” i 2023. Her var han solo med sin guitar og sin bløde stemme. Hans dansksprogede sange er velskrevne og nærmest i visetraditionen.

Echo Me kalder en anden sanger og sangskriver sig. Han tiltrak sig også opmærksomhed på grund af sine gode sange og sangstemme, som ubesværet bevægede sig helt op i falsetten. Hans repertoire er melodiøs folk-pop.

Cecilie Glenthøj er efterhånden en travl og erfaren musiker, som jævnligt optræder rundt i landet. Foruden en skøn stemme har hun den fordel, at hun kan synge på mange forskellige sprog. Det gjorde hun med samme styrke,som sidst hun optrådte på Copenhagen Songwriters Festival.

Claus Dencher fra Fyn præsenterede også sine evner som sanger og sangskriver i det fri. Ligesom Thorslund skifter han mellem optrædener som solist og med band. Her optrådte han som solist og skiftede ubesværet mellem at synge på dansk og engelsk. Han udsendte sidste år albummet ”You”.

Alle fire sanger-sangskrivere er formentlig halvprofessionelle og vil uden tvivl være navne, som det er værd at holde øje med. Det vil jeg gøre og håber at få lejlighed til også at uddybe disse korte præsentationer med egentlige koncert- og pladeanmeldelser.