Kim Nyberg, Afenginn

I denne weekend med start allerede torsdag aften d. 31. januar til 3. februar afholdes igen den festival, som arrangørerne selv beskriver som ”Danmarks unge festival for alverdens musik og mennesker”. Det meste foregår på SDMK og i Huset i Esbjerg, og det vil summe af musik og dans fra middagstid (dog senere torsdag).

De fleste koncerter er gratis, men nogle skal man købe billet til. Det er til ULC Trio & I Think You’re Awesome fredag og til Afenginn & Dawda/ Pasborg/Schantz lørdag. Det samme skal man til ”En Fest For Førligheden” søndag aften, som foregår i Musikhuset. Det er ”en festlig og musikalsk fejring af vores fantastiske fysiske og mentale førlighed og samtidig en stor, festlig, fælles musikalsk f***-finger til sygdommen sklerose”.

Koncerten følger op på de seneste to års succesforestillinger af samme navn, der har præsenteret masser af navne, som publikum kender fra diverse bands. Og hvis man ikke kender dem i år, så er det nok på tide. Alle spiller gratis, og alle pengene fra billetterne til 250 kr. stk. går ubeskåret til Skleroseforeningens arbejde.

Torsdag aften er Ekko And The Syrian Roots og Esbjerg Ensemble på, og så spiller Louise Støjberg & Martin Rauff og før dem Sebastian Wolff, Signe Juhl og Rasmus Madsen på ”Singers & Songwriters”. Folkekons spiller fredag middag, og lørdag kl. 12 indledes med Hvalfugl, før der er Katapult Showcæse det meste af eftermiddagen. Senere kommer Elmøe & Hoffmann (øverste foto), som vandt Katapult sidste år, og bagefter spiller Folkalicious. Aftenen slutter med ”Musik, sang, Fæst og glæde” med Rannok og Balstival.

Det hele ser rigtig dejligt og underholdende ud – sikke en weekend, man kan have. En flot og fed festival, der holder efterfæst søndag eftermiddag – og så den store FEST FOR FØRLIGHEDEN søndag kl. 18.

Se det hele på  www.folkogfaestival.dk

Hvalfugl Fotos: Per Dyrholm