Lørdag 29. april bliver det endelig forår på Fyn. I al fald i det nye musik-, teater og konferencehus Odeon, der åbnede 1. marts, men som først nu holder officiel åbningsfest. Det gør man i hele ni dage, og som startskud er folkemusik på programmet som det første. Det er ikke overraskende Harald Haugaard (Foto øverst), der er manden bag dette, og han byder op til både musik, dans og fællessang. Lørdag hedder overskriften på denne endags-folkemusikfestival Fynsk Forår

Spillemanden og komponisten Haugaard ønsker at gøre åbningen folkelig i ordets bedste betydning – så hvad kan være bedre end at sætte både Fyns berømte komponist Carl Nielsen og folk på menuen? Carl Nielsen skrev symfonier og 300 sange, og han var optaget af at inkludere folkemusik. Og Harald Haugaard har et tæt forhold til Nielsens musik, som han har vist mange gange. For ham er det også vigtigt, at publikum kan deltage aktivt og f.eks. synge sammen. For ham er det en musikers og kunstners fineste opgave at gøre andre interesserede i den musik, der spilles.

Helene Blum Fotos: Per Dyrholm

Helene Blum Fotos: Per Dyrholm

Harald Haugaard skal selv på scenen sammen med sit band inkl. en lille del af Odense Symfoniorkester, Carl Nielsen Folk Band. Det sker afslutningsvist, mens det er Helene Blum, sangerinde og i øvrigt hans kone, der indleder folkemusikdagen allerede kl. 11 på Byens Scene. Efter hendes sæt indtager et nyt, mere end lovende band i monsterstørrelse med 13 unge musikere så Teaterscenen kl. 12.30. De hedder så ikke monsterland, men Mynsterland. Haugaard har også inviteret den svenske sangerinde Annbjørg Lien, som han kalder en virtuos og charmerende, traditionel folkemusiker, der fint blandet nyt og gammelt. Hun fortsætter i Teatersalen sammen med den norske guitarist Roger Tallroth, som er kendt i mange sammenhænge.

Kl. 15.30 er det tilbage til Byens Scene med Carl Nielsen Folk Band. Haugaard fortæller, at hans erfaring, bl.a. fra Carl Nielsens 150 års-fejring, er, at publikum synes rigtig godt om denne form for crossovers mellem genrer, som hans band og de klassiske musikere fra symfoniorkestre står for. Kl. 16.30 kommer fællesdansen så i spil! God fornøjelse.