Når sommeren er gået på hæld, og Aarhus Festuge er et overstået kapitel med de mange forskellige tilbud – så kan man glæde sig over, at Aarhus Folk Festival er klar fra 29. september til1 7. oktober med spillestedet Gyngen i Mejlgade som omdrejningspunkt.

Habadekuk

Lørdag 29. september spiller trioen KAOS (øverste foto) i Aarhus Musikhus, mens der samtidigt er danseworkshop i Studenterhuset. Det kan man få brug for om aftenen samme sted, når spillemandslauget Østjyderne og Mads Hansens Kapel spiller op til fest og bal. De bliver efterfulgt af meget energiske og velspillende Habadekuk.

Tirsdag er der dømt americana-toner på Gyngen, når kvintetten Baby Did A Bad Thing spiller, og det følges op af Folkjam dagen efter på Cafe Vestergade. Gyngen lægger også scene til mere rutinerede kræfter torsdag 4. oktober med ULC: Peter Uhrbrand, Sonnich Lydom og Seamus Cahill.

Den unge trio Inver spiller både traditionelle og nye keltiske toner fredag aften på Gyngen, hvor de får selskab af den svenske kvartet Kolonien, som har vundet flere priser i deres hjemland. Og aftenen afsluttes med maner, når de mange talentfulde unge musikere fra ROD fylder scenen.

Lørdag har to punkter på programmet. Om eftermiddagen kommer den irske duo Mike McGoldrick & Dezi Donnelly med hhv. fløjte, uillean pipes og violin, og når mørket har sænket sig over byen, er det Søren Korshøj, som står i spidsen for jam med ROD.

Aarhus Folk Festival afsluttes søndag eftermiddag med irsk jam på den irske pub Waxies.