Den 3. og 4. juni er der folk & fest i gaden i Svendborg, når en række sangskrivere & folkemusikere indtager Torvet og Ribers Gaard. Festivalen stiller spørgsmålet, om folk er eksempelvis en singer/songwriter med hang til banjo, en violinist med styr på traditionerne eller akustisk pop i forklædning, og svaret er: ”Vi synes selv, at det hele er fantastisk, og der er musikalske overraskelser for dem, der gerne vil opleve noget nyt. Her er ingen hovednavne, men en masse ny musik for dem, der vil udforske folk-genren”.
For Folk Fantastiq er den festival, hvor man skal opleve nyt og blive inspireret. Dykke ned i den danske undergrund og høre musikere, som ikke lige nødvendigvis er opdaget endnu af radio og TV. Men måske bliver det fremover. Musik skal bare fejres. Fredag på Torvet spiller Mads Beldring med band og Bare Rolig, der gør sig i 70’eragtige protestsange og folkie-duoen Hviid. Samme aften spiller Kristoffer Munck sange fra Mellemblond solo, The Gun følger efter med americana og Burning Velvet på Harders. Festivalens første dag rundes af med LEW og Nils Gröndah, som ”råber og spiller tysk punk-fiol”, som der står i pressemeddelelsen.
Lørdag d. 4. juni fortsætter festivalen med musik og dans i den hyggelige Ribers Gård: ROD, Cisser, Tobias Strandvig, Grønt Lys (solo), Dirty Old Town solo og Medicinmanden. Det sker i løbet af dagen, mens aftenens koncerter begynder med akustisk folk fra den skotsk-canadiske duo Alasdair Fraser & Natalie Haas fulgt af Fromseier*Hockings. De to har så faktisk været på TV, ofte endda, og sangerinden Katinka, der fortsætter musikken, ligeledes. For hun gav et nummer, da Kronprinsparrets Priser for 2015 blev uddelt i oktober, og det hele blev TV- transmitteret fra Kulturværftet i Helsingør. Festivalen slutter med dansefest til elektronisk afro-reggae og tysk rap med 100% Max Akwaaba.
Foreningen Folk Fantastiq har Nicolai Wøldike Schmith og Anders Andersen i spidsen, og også Harders og Musik på Torvet står bag festivalen. Den er støttet af Svendborg Musikråd, Kunstfonden og Fonden for Fynske Bank. Billetter er i forsalg på www.sydfynsbilletten.dk