Det er ikke kun på hjemmesider som eksempelvis www.folkdanmark.dk og rootszone.dk, at man kan blive orienteret om,  hvad der rører sig i folkemusikkredse. I mere end et halvt år har man kunnet lytte til folkemusik døgnet rundt ved at tune ind på hjemmesiden www.radiofolk.dk .

Erling B. Olsen, kendt som manden bag Go Folk, eller som det retteligen hedder: Go Danish Folk Music, er manden bag etableringen af radioen.

Erling Olsen

Erling Olsen

”Radioprojektet er kommet fint på skinner. Vi har nu været i luften en del måneder. Vi lancerede radioen officielt lige efter nytår, men udvikler os fortsat. Vi er meget opløftet over det umiddelbare resultat og især over de mange potentielle muligheder, der endnu ikke er udviklet,” fortæller Erling Olsen.

På hjemmesiden hedder det: ”Nu kan du lytte til dansk og nordisk folk- og rootsmusik døgnet rundt! Vi tager dig i hånden og guider dig rundt i de nyeste folk-udgivelser, giver dig spændende magasinprogrammer og live-optagelser. Klik på den røde knap i siden, og så er du i gang! Der streames musik 24 timer i døgnet.”

Morten Alfred Høirup er redaktør på Radio Folk og er sammen med pladeselskabsejer Erling Olsen programplanlægger, mens Rasmus Wehner fra ROSA står for teknikken.

Morten Alfred Høirup

Morten Alfred Høirup

Musikeren og journalisten Morten Alfred Høirup er også tilrettelægger og medarbejder sammen med Ditte Fromseier og Kristian Bugge. Førstnævnte vært og præsentator og sidstnævnte som reporter.

”Det er vigtigt for genren, at man har samling på tingene, for man kan ikke gøre den helt store forskel alene. Der skal være andre, som også gør noget. Vi har Danish Roots, som er vigtig promoter for dansk musik, vi har ROSA og Folk Danmark. Vi skal kunne trække på hinanden, hjælpe og supplere hinanden med kontakter og netværk. Og dér ser jeg vigtigheden og potentialet i det.  Vi har flere spændende nyskabelser på vej, som lover godt for fremtiden,” siger Erling Olsen.

Et rigtig stort og vigtigt skridt er taget med radiofolk.dk, og vi kan alle kan nyde folkemusikken i døgndrift – når og hvor vi vil.

www.radiofolk.dk