Med afslutningen af festivalen i Tønder, Mariefestivalen i Ansager og Godtfolk på Fanø er det ved at være slut for årets festivalsæson, dog følger Aarhus Folk Festival om nogle uger. Men allerede nu er der begyndt at blive linet op til Strib Vinter Festival 9.- 12. februar 2023.

Kasper Buch

De første fire navne er offentliggjort: The Savage Rose med karismatiske Anisette Koppel (øverste foto) som samlende og i øre og iøjnefaldende forgrundsfigur med sin meget energiske sceneoptræden og fantastiske stemme, skotske Fourth Moon skulle have spillet i Strib i 2021 og får chancen i ’23 med den gæliske sanger Ainsley Hamill i front (siden 2020), og det har givet bandet en ekstra dimension. Derudover kan to meget talentfulde danske bands med rødder i hver sin ende af Jylland stå på den store scene i Strib. Tøndermusikeren Kasper Buch har et par gange spillet solo på cafescenen, ligesom Tine Vingaard fra Nørresundby, og nu kommer begge med som frontfigurer for hver deres band.

Tine Vingaard

Kasper Buch spillede også på årets Skagen Festival og præsenterede et sæt med folkrock med stor energi, som blev modtaget med stående applaus. D. 23. september udsender han sin nyeste single Holding On, som er et spørgsmål og en hyldest til dem derhjemme, når han ofte er på farten. En dejlig countrysang, som sikkert også vil være at finde på Kasper Buchs sæt i Strib. Samme dag, som Kasper spillede i Skagen, stod Vingard på scenen ved Nibefestivalen og præsenterede lækker americana/country og rootsmusik.

Vingard udgiver den første af tre singler 7. oktober fra sitførste album, der udkommer efter nytår. Nummeret Welcome Fall er skrevet med baggrund i hendes halve års ophold i Berlin i år. Musikalsk bevæger hun sig også her rundt i americana-genren med country, pop, rock og stor energi. Begge unge bands skal nok bliver et spændende bekendtskab for Strib Vinterfestival publikum, der har noget at glæde sig til.

Der kan allerede nu købes partoutbilletter (820 kr.), mens salget af billetter til de enkelte dages koncerter begynder fredag 25. november.

https://www.youtube.com/watch?v=aTUb2Ly_jQA