For fjerde gang skal der afholdes Træden Vinter Folk fra 2. til 4. februar 2024. Festivalen afholdes hvert andet år med musik især lørdag 3. februar ca. fra middag til midnat i skiftevis Træden forsamlingshus og Træden Kirke. Og egentlig er der jo ikke så længe til.

Ida Wenøe

Fredag aften er der fællessangs-arrangement med spisning og så koncerter lørdag. I 2024 står bl.a. Sylfide og The Gentle Good på programmet, Sidstnævnte er kunstnernavnet for den walisiske musiker Gareth Bonello, der er kendt i hjemlandet som multiinstrumentalist og sangskriver med traditionel engelsk og walisisk folkemusik. Han har foreløbig udgivet fire albums og fire EP’er.

Sylfide er et af de nye, meget talentfulde, upcoming danske navne. Hun deltog på årets Tønder Festival, hvor hun begejstrede med sit smukke harpespil og spændende musikalske variationer. Sidste år modtog hun to DMA Roots-priser og har netop modtaget årets Helge på DMA Roots 2024.

En af festivalens arrangører er sangerinde og sangskriver Ida Wenøe. Hun optrådte på den første festival i 2017, men har ikke været på scenen siden. Men denne gang er hun albumaktuel (se anmeldelse: https://rootszone.dk/cd-ida-wenoee-undersea/), og det bliver spændende for hende at præsentere sit nyeste album for sit ”hjemmepublikum”, kan man vel kalde det, selv om Ida Wenøe er fraflyttet området for nogle år siden.

Der bliver tilføjet flere navne til koncertlisten inden længe med mulighed for at lytte til en masse god musik, men også nyde lokale økologiske råvarer, når der bliver serveret vegetarisk mad i forsamlingshuset. Inklusive aftensmåltidet koster billetten 550 kr.

https://www.facebook.com/watch/?v=825208341844690