Trods godt to måneder endnu til den første festival næste år, så kan man jo allerede glæde sig over et spændende program. Toppen af dansk folk, krydret med keltisk musik og mange talentfulde musikere og bands.

Goitse Foto: Eddie Kavanagh

To af den danske folkscenes to fremtrædende bands står på programmet. Dreamers’ Circus med deres enorme potentiale behøver vel næppe den store præsentation, når de går på scenen fredag. Søndag eftermiddag står Blum & Haugaard Band på samme scene, og her kan man allerede nu glæde sig over at skulle lytte til Helene Blums smukke stemme og violinisten Harald Haugaards helt unikke musikalske fortolkninger. De har som sædvanlig et meget kompetent band med. (øverste foto)

Inden de går på scenen søndag, kan man også nyde et andet af de mest underholdende danske folkbands, nemlig Svøbsk, som beviser, at den traditionelle danske og nordiske folkemusik lever i allerbedste velgående, når kvartetten underholder med stor spilleglæde.

The Savage Rose har skiftet en del medlemmer flere gange under deres lange karriere, der begyndte i 1967! Men i centrum står stadig den karismatiske sangerinde Annisette, som har været frontfigur med sin helt fantastiske stemme og energiske optræden. Bandet begyndte som rockgruppe, men har nu blandet gospel med jazz og blues, amerikansk og europæiske folk-toner og præsenterer altså et mix af flere genrer.

Man kan også glæde sig over at skulle lytte til Alberte Windings smukke vokal, og hun giver forhåbentlig Lyse Nætter (kan høres herunder) og Tænder på et kys. Hun blev jo tidligere i karrieren kendt for sin medvirken som Luna i Bamses Billedbog samt en mængde børnesange. Men i de senere år har hun udgivet en lang række nye sange, og i 2020 udkom hendes seneste album Martha’s Vineyard nærmest i afdæmpet americana-stil med 10 følsomme og smukke melodier.

Bragr

Den irske kvintet Goitse har vundet mange priser. Med deres energiske afsæt i den traditionelle keltiske musik, blandet med bandets egne nyskabende kompositioner, bliver det svært at holde arme og ben i ro, når de fem musikere giver deres jigs og reels.

Foruden de ovennævnte er der mange andre dygtige bands og musikere på årets program, hvor festivalen har ladet de allermeste talentfulde bands avancere fra tidligere koncerter på cafescenen til de store scener. Det bliver en fornøjelse at følge Molde, Kasper Buch, Vingard, Downtown Dynt, Bragr, Stine Klingsten, Mads Hansens Kapel og Baby Did a Bad Thing, når de får muligheden for at slå sig løs på de store scener i hal 1 og 2.

Billetsalget er gået i gang, så mangler man en julegave til familien, vennerne eller andre, måske bare forkæle sig selv med en billet, er der mulighed nu. Der er stadig både partoutbilletter og enkeltdagsbilletter til salg.