Sidste aftens koncerter på Shetland Folk Festival kunne søndag aften høres og ses på nettet, da man havde tilbudt muligheden for at følge den ene koncert på nettet verden over.

Madison Violet på Shetland

Madison Violet på Shetland

Koncerten begyndte kl. 20.00 og sluttede først kl. 01.30, da den canadiske gruppe Madison Violet, som var et af festivalens hovednavne, sluttede af i det nye kulturhus Mareel. Det åbnede i 2012 og er nu også er blevet et af den 34 år gamle festivals 13 spillesteder.

På årets festival deltog 16 bands fra henholdsvis Canada, Mexico, Belgien, USA, England, Irland og Skotland. I øvrigt alle booket af Davie Henderson, der pludselig og alt for tidligt døde i januar. Derfor var afslutningskoncerten  dedikeret til den meget afholdte og sympatiske musikarrangør. Hans søn Kevin Henderson, der er bosiddende i Norge, gav derfor også en række følelsesladede koncerter med sin trio Nordic Fiddlers Bloc med norske Olav Luksengård Mjelva og Anders Hall fra Sverige i løbet af de fire dage, festivalen varede.

Som det plejer at foregå, blev afslutningeskoncerterne afholdt tre steder samtidig i hovedbyen Lerwick, hvor alle bands spillede et kvarter hvert sted og så blev fragtet rundt mellem de tre spillesteder i busser.

The Nordic Fiddlers Bloc

The Nordic Fiddlers Bloc

Blandt de øvrige bands kan nævnes The Dardanelles fra Newfoundland, den irske sekstet Fullset, en amerikanske trio med Brittany Haas, Jordan Tice og Paul Kowert. Men foruden de mange tilrejsende musikere deltog 46 lokale orkestre og 5 børne- og ungdomsbands ved de i alt 23 koncerter, hvoraf der en uge før festivalen var udsolgt til de 16.

Fire af de deltagende bands er klar igen fra 22. maj på Orkneyøerne, bl.a. Madison Violet.