Den unge kvartet, FSQ, er på vej rundt i Danmark netop nu. Tirsdag 17. november spiller de koncert på Folk for Folk i Svendborg, og aftenen efter står de på scenen i Ballerup på det gode spillested Baltoppen, hvor de er del af Ny-folk-konceptet. Dagen før spiller i øvrigt BRAGR på ”Skotsk & Irsk Musikscene”, men det gør de i stedet for Breabach, som desværre har måttet aflyses på grund af de aktuelle rejserestriktioner.

Torsdag d. 19. tager Floating Sofa Quartet til Vesthimmerlands Musik ALFA i Års og derefter til Huset i Hasserisgade i Aalborg fredag. Den lille turne rundes af i Holstebro lørdag, hvor FSQ spiller på Orkesterefterskolen til Hr. Borgs Bal!

Kvartetten kommer fra hhv. Finland, Sverige og Danmark med medlemmerne Leija Lautamaja (harmonium/melodeon), bosiddende i Helsinki, Malte Zeberg fra Lund på bas, Clara Tesch på violin/viola og i øvrigt fra Helsingør samt Mads Kjøller-Henningsen på træfløjte og fra Hareskoven.

Har man lyst til det, kan man på bandets hjemmeside læse alt muligt om de enkelte medlemmers interesser også udover deres musik, som de siden starten i 2015 er blevet rost meget for. De blev i 2017 nomineret til to Danish Music Awards Folk for deres første album The Moon We Watch Is the Same, og de vandt Årets Album i 2019 for nr. to, Neighbourhood.

Deres oplagt nordiske musik myldrende med hele tre landes traditioner er fyldt med intensitet, følelser og nærvær, også i deres egne kompositioner, som kan være både milde og vilde, ikke mindst når der skal danses til.