Lørdag 5. oktober kan Karl Skaarup fejre et helt usædvanligt jubilæum, nemlig 85 år som spillemand i Thy. En mærkedag, som måske aldrig bliver overgået –  ikke før han om fem år selv kan fejre 90 års jubilæum!

Karl Skaarup

Pressefoto

Den 89-årige Thybo fra Vibberstoft bliver fejret på dagen med en koncert arrangeret af Thy Folkemusik. Den starter kl. 15.00 i Vestervig Kirke, hvor mange musikere uden tvivl vil deltage. Der spilles indtil  festlighederne på Hørdum Kro kl. 18.00 med festmiddag og efterfølgende dans.

Karl Skaarup, der blev født i Koldby, var kun fire år, da han første gang spillede offentligt på sin harmonika, og det er fortsat lige siden. Han har siden 1950’erne levet af at spille til bal, men har hele tiden fulgt med tiden, så han både spiller det nye og det traditionelle. Derfor er Karl blevet kult for mange unge folkemusikere og ikke mindst Kristian Bugge, der også er involveret i festlighederne for sin gamle ven.

Han mestrer således et meget stort og vidt repertoire, selv om det er de lokale melodier og danse fra hjemegnen Thy, hans hjerte banker mest for. Og denne musik har han gladeligt overleveret til mange unge musikere, så traditionen kan blive ført videre.

Han har sin helt personlige spillestil, når han med harmonikaen har spillet til bal, familiefester og andre sammenkomster, hvor han har spillet vals, mazurka, polka, hopsa med mere til pardanse og tur- og kredsdanse. Han kan det hele.  Karl Skaarup har udgivet både LP, bånd og cd, og for snart et år siden havde filmen ”Spillemand” premiere – en film  om den gamle spillemads lange liv i og med musikken.

Mon ikke det bliver en livlig eftermiddag og aften i Thy 5. oktober, hvor jubilaren uden tvivl også selv vil deltage i løjerne. Billet til koncerten koster 125 kr. og til middag + dans 175 kr. Men vi ved ikke, om der er udsolgt. Prøv lykken på oschlag@post.tele.dk

rootszone.dk ønsker stort til lykke til Karl.