Københavnske Gunni Torp flyder ikke let og komfortabelt af sted midt i folkemusikkens hovedstrøm. Hun har flere udgivelser bag sig, hvor hun på både det musikalske og det tekstmæssige plan skubber lidt til den etablerede orden. Vi taler altså om en kunstner, der vil mere end bare behage og fornøje.

Den foreliggende nye EP-udgivelse rummer seks sange, og man kan vist godt kalde dem mørke uden frygt for at få noget i hovedet. Pressematerialet bruger betegnelsen ”folkemusik af den knugende slags”. Teksterne behandler temaer som søgen i en mørk erindring efter det tabte, selvudslettende rummelighed, fængselsflugt m.m. Der er en duft af solidaritet med mennesker, som føler sig undertrykte, og som ikke kommer til orde.

Gunni Torp afspejler tekstindholdet ved at bruge sin stemme umiddelbart og uden forsøg på forskønnelse. Den musikalske indpakning underbygger det upolerede. Torps harmonika og tangenter, tilført Matthias Arbo Kleins slagtøj og produceren Boi Holms elguitar og effekter skaber en minimalistisk, molharmonisk og lettere støjpræget musik, der ganske effektfuldt accentuerer det mørke og knugende.

Åbensindede med mod på at forlade hovedstrømmen kan finde stærke og markante oplevelser ved lytningen af ”12 Toner & en Håndfuld Ord”, men man vil næppe høre Gunni Torp varme op til Lars Lilholt.

EP´en kan streames og downloades på Spotify, iTunes, Limelight m.fl.

 

 http://gunnitorp.wixsite.com/gunnitorp#!

www.facebook.com/gunni.torp

https://gunni.bandcamp.com/