…og meget andet. Her på siden anmeldte vi for få dage siden det nye og andet album fra Dreamers’ Circus, ”Second Movement”, og anmelder Michael Sommer var behørigt begejstret. Naturligt nok har Dreamers’ Circus nu en turné på trapperne, og den strækker sig nærmest over resten af året. Ved nogle koncerter spiller trioens ”anden halvdel” med – naturligvis i form af The Danish String Quartet, som også spiller med på det nye album.

Pressefoto

Pressefoto

Dreamers-drengene skrev forleden på deres Facebook-side: ” For seks år siden dannede vi Dreamers’ Circus med håbet om, at folkemusikken kunne nå endnu længere ud til folket. Vi har arbejdet som sindssyge, spillet som gale, rejst rundt og oplevet den største opbakning. I dag kan vi afsløre, at vi skal spille på Roskilde Festival, og det er ikke blot en hyldest til os selv, men en hyldest til folkemusikmiljøet som vi er superstolte af at være en del af. Tak til jer alle! Folkemusikken er på vej tilbage til folket, og vi er lykkelige!

Stort og fortjent til lykke. Det er så sympatisk og fint, at I også ser jeres egen succes som en hyldest til alle de dygtige folkemusikere, som Danmark fostrer i disse år. Og til hele det levende og engagerede miljø omkring dem og jer, bl.a. de spillesteder, som ufortrødent satser på folk-genren.

Øvrige fotos: Per Dyrholm

Øvrige fotos: Per Dyrholm

Men der sker meget andet inden Roskilde Festival om små tre måneder. Allerede torsdag d. 9. april kl. 19.30 slår Klaverfabrikken i Hillerød dørene op for sekstetten af Dreamers’ Circus & TDSQ. Lørdag d. 11. bliver det Borups tur, når Kulturhuset lægger scene til de seks. De blev booket straks efter en stor aften i 2013, og nu er det så endelig blevet tid igen.

I Mørdrup Kirke står Espergærde Musikforening d. 12 for en akustisk triokoncert kl. 16, og så tager Dreamers’ Circus en spændende detour til det svenske. For lørdag d. 18. er der ”Folkmusikgalan” i Uppsala Concert & Congress nord for Stockholm, hvor den højtrespekterede trio Väsen har inviteret DC til at spille med dem.

Ale Carr

Ale Carr

Uppsala er det succesfulde svenske bands hjemby, hvor den årlige folkemusikgallafest finder sted i år. På scenen kommer også de tre amerikanske sangerinder Aoife O’Donovan, Sara Watkins og Sarah Jarosz. Sidstnævnte har spillet på Tønder Festival, og det har Aoife O’Donovan faktisk også sammen med sit band dengang, Crooked Still. Tilsammen hedder de ”I’m With Her”. Så det bliver hele tre fantastiske trioer på én aften. Sikken aften det bliver!

Tilbage til DC. De spiller i Borgerforeningen i Svendborg d. 21. april, og den 23. er turen så kommet til Vesthimmerlands Musikhus i Aars. Lidt inde i maj går turen til Folk Baltica Festival, hvor DC spiller i hhv. Büdelsdorf og Kiel. Her får de selskab af svenske Sofia Karlsson i KulturForum.

Nikolaj Busk og Rune Tonsgaard

Nikolaj Busk og Rune Tonsgaard

Ifølge bandets hjemmeside planlægger de et episk release-party i København for “Second Movement”, så hold øje med det! 26. maj rundes denne del af turneen af med både DC og TDSQ i Ringe Kirke. Og så gælder det Roskilde Festival 1.- 4. juli, og dét er en drøm, der går i opfyldelse, siger de selv. Mange flere koncerter er planlagt både hjemme og i udlandet, men det vender vi tilbage til. Bl.a. medvirker Dreamers’ Circus sammen med The Danish String Quatet i hyldesten af komponisten Carl Nielsen. Hans 150 årsdag fejres med forestillingen ”CARL” sammen med BaggårdTeatret og Mungo Park med hele ni teatershows. Det sker på Bramstrup Gods på Fyn.

http://www.dreamerscircus.com/