Lørdag d. 28. februar mødes musikere og dansere fra hele Danmark, når Roskilde Folkedanserlaug og Musikaftenskolen i Lirum Larum slår dørene op til jubilæums-med mere-fest. For mange vil det måske være en form for fortsættelse af fredagens store spillemandsprisfest i Den Sorte Diamant.

Peter Uhrbrand

Peter Uhrbrand

Eftermiddagen går med kursus i Fanøspil med Peter Uhrbrand (violin) og Ole Mouritzen (harmonika). Sønderhoningdans står Carsten Christian Jørgensen for, mens Dorte og Kirstine Uhrbrand akkompagnerer. Det foregår på Gråbrødre Skole, og herefter flytter begivenhederne til Hotel Prindsens Guldaldersal. Her er der middag, og så går det løs med musik og dans kl. 20.  

Jæ Sweevers fylder 35 år og fejrer det med at spille for et garanteret feststemt publikum, og Rejseorkesteret er også klar på instrumenterne. Dobbeltbal, Guldaldersal og garanti fra Hotel Prindsen om, at der er Brøndumsnaps nok til rigtig mange Små Sorte, selv om stemningen såmænd nok skal blive høj uanset. Sønderhoning vil veksle med folkedans, og der er i det hele taget dækket op til det vildeste bal, forlyder det.

Lirum Larum er en familie af foreninger med selvstændige bestyrelser. Roskilde Folkedanserlaug kan fejre de 40 i år (stiftet i 1975), mens Roskilde Spillemandslaug er et år bagefter, men Roskilde Spillemandsstævne kan dog holde stævne nr. 40 i dagene 31. juli til 2. august. Folk Roskilde går lidt længere tilbage og er måske landets ældste folk club og absolut still going strong. Den er fulgt meget fint med tiden og har altid været en vigtig del af det danske folkmiljø sammen med ovennævnte familie & venner. Musikaftenskolen Lirum Larum er i sin 35. sæson og er også en vigtig del af familien.

Yderligere information om kurser og Dobbeltbal: Kontakt  jensmarkvard@gmail.com  eller ring mobil 61601104.

www.lirumlarum.dk